do 19-09-19 20:301BC Castellum 5Maarssen - Safari7 - 1
do 03-10-19 20:303SB Helios 3Maarssen - Safari5 - 3
di 29-10-19 19:304BC The Backhands 1Ermelo - Calluna8 - 0
do 07-11-19 20:305BC Zeist 1Maarssen - Safari4 - 4
za 16-11-19 19:006BC Castellum 5Vleuten - Europahal0 - 8
vr 13-12-19 20:008SB Helios 3Utrecht - Olympos3 - 5

Vrijdagavond 13 december waren wij te gast bij Helios 3. Gelukkig is er niemand gelovig voor onheil en konden we gezellig gaan badmintonnen. Bij het voorstellen viel er op dat er drie dames en een heer was? Een van de dames vertelde dat zij als heer zou gaan spelen. Na het invullen van het wedstrijdformulier met de namen van de spelers konden we dan gaan beginnen met de wedstrijd.

Bij OSM hadden ze een invaller, want Nico heeft besloten om te stoppen door herhaaldelijke rugklachten. Het team bestond nu voor deze avond uit Leontine Luijsterburg (teamcaptain), Susanne de Gooijer, Henny Hilhorst en invaller Hans Roberti.

De heren dubbel was dus twee heren tegen een dames mix, volgt u het nog. Het is wel wennen tegen een dame en een linkshandige heer om het ritme te vinden en de shuttles op de juiste plek aan de overkant van het net te spelen. Dit ging in de eerste set makkelijker dan in de tweede set, want dan sluipt er meestal als de eerste set erg snel met 9-21 gewonnen wordt een soort berusting in. Het blijkt ook nu weer dat er een concentratie probleempje optreedt en dat er daarom een hogere stand voor de tegenstander uitrolt, maar wel ten gunste van OSM met 13-21.

Ondertussen zijn ook de dames gestart met hun dubbelspel tegen de twee dames van Helios. Je kon merken dat er een tijdje niet (samen) gespeeld was door de OSM dames. Ze hadden het erg moeilijk en konden in de eerste set dan ook niet een voorsprong halen, want met 21-16 werd de eindstand bereikt. De tweede set begon voorspoediger, maar ook deze veranderde in een achter de shuttle aanlopen met als eindstand 21-19. Net geen winst. Tussenstand 1-1.

Over naar de enkelspelen. Henny is tegen een veel jongere eerste heer van Helios begonnen en moest alle zeilen, figuurlijk gesproken, bijzetten om met veel spreiden en op de backhand te spelen de partij met een winst van 17-21 af te sluiten. De Helios heer kreeg veel aanwijzingen van de aanwezige begeleider. In de tweede partij was de heer druk bezig met de gegeven aanwijzingen, maar hij leek wel iets vermoeid, want met 11-21 werd deze partij afgesloten.
Ondertussen was Hans ook begonnen aan zijn enkelspel tegen de dame spelende heer. De eerste set was aftasten en werd “redelijk” eenvoudig gewonnen met 16-21. Alleen komt daarna de tweede set en een opleving van de dame, want Hans had hier toch wel iets moeite mee, 21-17. Dit resulteerde dus een driesetter, die door een weer geconcentreerd spelende Hans snel met 9-21 werd beëindigd.
Tegelijkertijd speelde Leontine haar enkel tegen de eerste dame van Helios. Leontine had het niet helemaal naar haar zin, want of de baan was te klein of de shuttles te snel. Het laatste was volgens haar het geval en met 21-16 werd de eerste set afgesloten. Op naar de tweede set en hopelijk naar een beter resultaat, want de shuttle bleef even snel. Hoe Leontine ook haar best deed, het bleef worstelen en een stand van 21-10 was het resultaat. Tussenstand 3-2.
Op naar driesetter Susanne. Ze begon voortvarend en sloot de eerste set met 14-21 af. Uiteraard kwamen er tips en aanwijzingen: Heb je gezien dat de tegenstander links is? Speel meer op haar backhand. Helaas ging Susanne hierdoor teveel op de tips letten met haar spel. Dit pakte daardoor verkeerd uit en werd de tweede set 21-13. De Helios dame ging door met haar spel en daardoor ging ook de derde set verloren met 21-6. Tussenstand 3-3, wat zou het eindresultaat worden?

Henny en Leontine speelden hun mix tegen de eerste heer en de tweede dame. Taktiek, hoe zou dit uitpakken, want nu speelden rechtshandig Leontine en linkshandige Henny tegen twee linkshandigen. Gelukkig hadden ze dit snel in de gaten en werden beide sets met 16-21 winnend afgesloten. Tussenstand 4-3.
Ook Hans en Susanne hadden tegen de eerste dame en tweede heer/dame niet erg veel moeite. Beide sets werden winnend afgesloten met de standen 10-21 en 9-21. Eindstand 5-3, een overwinning.

In het studenten cafe na afloop was het een gezellige boel met veel zingende studenten en studentes met harde muziek en meezingers/dansers op de vloer.

do 09-01-20 20:309BC The Backhands 1Maarssen - Safari5 - 3
wo 15-01-20 20:0010BC Zeist 1Zeist - Dijnselburg6 - 2