image

Najaarscompetitieteam OSM-NJC6 (2019 / 2020)

Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
do 19-09-19 20:301BC Castellum 5Maarssen - Safari7 - 1
do 03-10-19 20:303SB Helios 3Maarssen - Safari5 - 3
di 29-10-19 19:304BC The Backhands 1Ermelo - Calluna8 - 0
do 07-11-19 20:305BC Zeist 1Maarssen - Safari4 - 4
za 16-11-19 19:006BC Castellum 5Vleuten - Europahal0 - 8
vr 13-12-19 20:008SB Helios 3Utrecht - Olympos3 - 5
do 09-01-20 20:309BC The Backhands 1Maarssen - Safari5 - 3

 

 

 

Wedstrijdverslag:

Wat zou de return van gisteravond tegen Backhands 1 uit Ermelo brengen voor OSM NJC6. In ieder geval waren er wat verschuivingen bij beide teams. OSM trad aan met Leontine Luijsterburg (teamcaptain), Henny Hilhorst en twee (niet helemaal nieuwe gezichten), maar wel waar ook de VJC mee gespeeld gaat worden, Iris de Rink en Erwin Bekema. Voor Erwin was het helemaal spannend want dit werden zijn eerste partijen in badminton competitie verband. Ook bij de tegenpartij zat de eerste heer, geblesseerd aan de schouder, op de bank als toeschouwer en werd de tweede heer als eerste ingezet en was er dus een nieuwe tweede heer. Tot zover de wijzigingen.
Er waren weer drie thuisspelende teams vanavond waardoor er op 4 banen gespeeld kon worden en hopelijk voor de eindtijd van 23:00 uur de partijen gespeeld zijn. Er werd op de middenbaan (voor de ingewijden baan 8) gepeeld door het team NJC 6 met af en toe een partij op baan 4.
Maandagavond in de Fazantenhal konden de beide heren voor het eerst samen even oefenen, dus wat zou dit in de wedstrijd worden? De herendubbel werd gekenmerkt door voor OSM twee linkshandige heren op de baan. Dit duurde even voordat de beide tegenstanders dit in de gaten hadden en daardoor werd de eindstand van 21-11 redelijk snel bereikt. Tijdens de pauze werd er door de eerste Backhands heer gemopperd over de zaal en de witte shuttles, pardon wij speelden toch met gele shuttles? Na een korte pauze en enige aanwijzingen door de geblesseerde eerste heer en beide dames van de tegenpartij ging de tweede set van start. Met gedegen badminton en een iets beter ingestelde tegenpartij werd er toch ook nu weer een winnend OSM team gefeliciteerd met 21-16.
Tijd voor de damesdubbel. Dit was een erg spannende partij die beide kanten op kon gaan, want ook de punten tijdens de partij zowel als de uitslag waren erg dicht bij elkaar, 22-24. Helaas net niet. Wat viel hierover te zeggen, niets anders dan ga door, maar net iets beter. Echter de realiteit was net iets anders, maar wel weer erg dichtbij met een eindstand van 19-21. Tussenstand 1-1, dit was wel beter dan de uitwedstrijd, want toen was de tussenstand 2-0 voor de Backhands.
Ook op maandagavond kon Erwin even een single partij oefenen, want dit had hij nog nooit gespeeld in zijn korte badminton periode. Ook hier had de gewaarschuwde tegenstander weer moeite met de linkshandige tegenstander en waarschijnlijk van een andere baan, namelijk nummer 4. In twee goed gespeelde partijen werd een snelle eindstand bereikt van 21-13 en 21-11. Prima gedaan Erwin voor je eerste singles in competitieverband en wat gebroken ijs!!!.
Ondertussen was Henny bezig op baan 8 in zijn partij tegen de tweede heer. Dit was dus een andere tegenstander dan in de uitwedstrijd. Wat zou dit brengen voor een onbekende tegen een linkshandige. De eerste set ging redelijk voorspoedig met natuurlijk het spel in het hoofd van Henny van de herendubbel over de tweede heer. Regelmatig en spreiden van de teruggeslagen shuttles, vooral op zijn backhand hoog achterin bracht de eerste set tot een winstpartij met 21-13. De tweede set werd een moeilijke partij voor Henny. Veel shuttles werden uitgeslagen of in het net, er werd niet meer gevarieerd geslagen. Eindstand was dan ook 18-21. Wat was er aan de hand, waarom zo krampachtig, want nu moest een derde set uitsluitsel brengen. Het spel van Henny werd iets beter, maar nog niet zoals in de eerste set. Het resultaat was wel dat de eindstand dezelfde cijfers had, maar gelukkig in omgekeerde volgorde, 21-18. Hoera toch nog een winst partij. Tussenstand 3-1, tegen 4-0 in de uitwedstrijd. Zat er winst in de lucht?
Op naar de dames singles. Deze werden tegelijk afgewerkt op baan 4 en 8, dus moeilijk voor de verslaggever om te volgen. Iris begon erg voortvarend aan haar partij en had al snel een mooie uitslag op het telbord, 21-9. In de tweede set kwam er iets meer tegenstand van de Backhands dame, maar werd de partij toch winnend afgesloten met 21-15.
Ondertussen was Leontine bezig met haar single tegen een gedegen spelende oudere dame, die heel scherp plaatste en veel net binnen de lijnen sloeg. Leontine heeft goed partij gegeven, maar kon toch de eerste set net niet winnend afsluiten, 17-21. De tweede set leek het wel of de tegenstandster een nieuw blik lucht of iets dergelijks gevonden had, want deze won ze met 8-21. Tussenstand 4-2, wordt het een winstpartij of een gelijkspel.
Wederom worden de mixpartijen gelijktijdig gespeeld dus moeilijk om in een verslag vast te leggen. Iris en Erwin hadden niet veel moeite tegen de tweede dame en tweede heer, zo speelden ze al jaren zeiden ze. Dit resulteerde in 21-12 als eerste setstand.
Ondertussen hadden Leontine en Henny meer moeite met vat krijgen op het spel van de tegenstander, wat ook vooral door een sterk spelende dame aan het net kwam, 15-21.
Ook Iris en Erwin begonnen aan hun tweede set, die bijna een kopie van de eerste werd, 21-15. Hierdoor was de winst binnen, alleen nog niet met hoeveel. Henny en Leontine waren ook met hun tweede set bezig, die langzaam aan met een rustiger spelende Henny ook in een krappe winstpartij werd omgezet, 21-19. Dus zo laat op de avond nog een tweede driesetter voor Henny. Het ging aardig gelijk op tot er wat foutjes inslopen aan OSM kant. Veel shuttles achter de achterlijn en naast de zijlijn. Er worden nog wel dubbele cijfers genoteerd, maar de eindstand was 11-21. Helaas, maar wel met een winnende eindstand van 5-3 tegen een 8-0 verlies in de uitwedstrijd.
Inmiddels gaf de klok ook al 23:10 aan, dus moest er snel afgebroken worden en op naar de lekkere snacks van Ron, die al een keer was komen kijken in de zaal hoever de badmintonners waren. Met veel napraten en een drankje erbij werd de avond afgesloten en ging iedereen weer huiswaarts.


wo 15-01-20 20:0010BC Zeist 1Zeist - Dijnselburg6 - 2