do 19-09-19 20:301BC Castellum 5Maarssen - Safari7 - 1
do 03-10-19 20:303SB Helios 3Maarssen - Safari5 - 3
di 29-10-19 19:304BC The Backhands 1Ermelo - Calluna8 - 0
do 07-11-19 20:305BC Zeist 1Maarssen - Safari4 - 4
za 16-11-19 19:006BC Castellum 5Vleuten - Europahal0 - 8
vr 13-12-19 20:008SB Helios 3Utrecht - Olympos3 - 5
do 09-01-20 20:309BC The Backhands 1Maarssen - Safari5 - 3
wo 15-01-20 20:0010BC Zeist 1Zeist - Dijnselburg6 - 2

De laatste wedstrijd van de NJC is gespeeld gisteravond in Zeist. Dit team staat 2 punten achter op de koploper met een wedstrijd minder gespeeld. OSM-NJC6 staat 3e en kan beide koplopers niet meer inhalen, dus werd om de eer gestreden, want in de thuiswedstrijd speelden we 4-4 tegen dit team. De Backhands hadden ons vorige week gevraagd om met 8-0 te winnen van Zeist, want dan werden zij kampioen. Ook gisteren was het team weer samengesteld met Leontine Luijsterburg (teamcaptain) in haar afscheidswedstrijd, want de verhuizing naar Brabant komt dichterbij, Iris de Rink, Erwin Bekema en Henny Hilhorst.
We waren erg gebrand op een goed resultaat, waardoor we eigenlijk slecht begonnen aan de heren dubbel. Wat kleine foutjes en teveel hoog achterin op de tweede heer werden met smashes afgestraft. Trouwens de tweede heer was de vorige wedstrijd de eerste heer en de andere heer zat in de Safarihal als toeschouwer op de bank. Zeist1 heeft veel spelers om een team samen te stellen. Er waren 3 heren en 3 dames om de sets te spelen vanavond. De vierde heer was naar een theatervoorstelling, hij speelde in de Safarihal wel. De eerste set hebben we met een uitslag van 23-21 verloren. Dus moesten we onze speelwijze veranderen om niet de tweede set ook te verliezen. Onze nieuwe afspraken hebben goed uitgepakt, want de tweede set wonnen we met 6-21. Dus moest een derde set uitmaken voor wie de winst was. Deze werd na iets meer tegenstand toch met 13-21 afgesloten.
Ondertussen waren de dames ook begonnen, want we hadden twee banen ter beschikking. Bij de tegenstanders was een bekende dame en een onbekende voor Leontine en uiteraard voor Iris waren ze allebei nieuw. Het was zoeken en aftasten, maar de Zeist dames ging het iets beter af en wonnen de eerste set met 21-14. De tweede set moest beter en vol goede moed werd hieraan begonnen. Het ging over en weer, meestal met een shuttle, die over een net gaat, maar hij kwam iets vaker op de grond aan de OSM kant, waardoor deze set met 21-18 een licht herstel vertoonde, maar niet genoeg voor de overwinning. Tussenstand erg hoopvol met 1-1.
De dames waren eerder klaar dus werd ook begonnen aan de single tussen Iris en de echte eerste dame van Zeist, die niet de dubbel gespeeld had. De eerste dame van Zeist liep in beide sets langzaam uit naar 21-15 en 21-13. (Iris had al twee sets gespeeld.)
Ondertussen is ook Erwin begonnen aan zijn single na een drie sets dubbel tegen een verse eerste heer. Ondanks deze fysieke achterstand had de eerste heer het na de eerste set, waarin Erwin veel tegenstand bood heel erg zwaar. Helaas was de eindstand 21-17. Dus er waren fysiek wel mogelijkheden voor Erwin. Dit ging steeds erg gelijk, soms Erwin voor, dan de tegenstander weer en uiteindelijk moest Erwin toch afhaken met een setstand van 24-22. Als de eindstand omgekeerd was geweest had Erwin zeer zeker gewonnen, want de tegenstander liep op zijn laatste benen en had zeker een derde set verloren. Echter als telt niet mee, dus werd de tussenstand 3-1 en was Zeist virtueel al kampioen.
Leontine speelde ondertussen haar single tegen een erg ervaren oudere dame. Op een of andere manier heeft Leontine daar moeite mee, zie ook het resultaat van haar single vorige week. Dit resulteerde in setstanden 21-8 en 21-11. Tussenstand inmiddels 4-1, nog iets meer kampioenschap voor Zeist.
Ondertussen op de andere baan stond Henny tegenover de eerste heer van de vorige ontmoeting. Met de uitslagen van toen in het hoofd was hij zeer gebrand op een revanche. De heren waren nu erg aan elkaar gewaagd en soms de een voor en dan de ander. Resultaat een nipte 19-21 overwinning. Vol goed moed werd de tweede set gestart en ook deze gaf eigenlijk hetzelfde beeld. Alleen was de eindstand het omgekeerde van de eerste 21-19. Dus voor Henny betekende dit voor de tweede maal een derde set. Ook hier was eigenlijk het beeld weer hetzelfde, maar aan het einde liep de Zeist heer toch iets uit, waardoor 21-18 de eindstand was, helaas. Tussenstand 5-1.
Tijd voor de mix van Iris en Erwin. Hierin waren de OSMers kun je zeggen oppermatig tegen de eerste heer en tweede dame van Zeist. Resultaat 9-21. Zou er nog een puntje bijkomen voor OSM in de einduitslag?
Inmiddels was Henny weer een beetje hersteld van de tweede driesetter en begonnen Leontine en hij aan hun mix tegen de eerste dame en de heer, die geen single heeft gespeeld, uitgeruster? Ondanks deze andere samenstelling werd het rustig uitlopend een stand van 16-21 voor Leontine en Henny.
Op de andere baan hadden Iris en Erwin iets meer moeite met de tegenstanders in de tweede set, maar konden toch winnend afsluiten met 17-21. Tussenstand 5-2.
Hoe ging het bij Leontine en Henny. De tegenstanders hadden iets meer vat gekregen op het spel van de OSMers en besloten met een nipte zege de tweede set, 21-19. Hier was in ieder geval een persoon niet blij, want dit zou zijn derde driesetter partij gaan worden op deze avond. Na een korte rustpauze begon de laatste set met veel afwisselen van wie er voor stond. Vanaf 17 was het steeds de een en dan weer de ander die een puntje voorstond. Bij de 20 werd uiteindelijk de eindstand in een voorsprong omgebogen door de Zeist badmintonners. Setstand 22-20. Eindstand 6-2.
Na afloop in de kantine werd het glas geheven op het kampioenschap van Zeist met uiteraard lekkere bitterballen erbij. Na twaalven gingen we toch met een tevreden gevoel naar huis met een derde plaats in de NJC.