Voorjaarscompetitieteam OSM-VJC6 (2019 / 2020)

Het wedstrijdschema van OSM-VJC6

do 20-02-20 20:303BC The Backhands 1Maarssen - Safari5 - 3

Ook voor OSM-VJC6 is de competitie gestart met als team Iris de Rink, Susanne de Gooijer, Erwin Bekema en Henny Hilhorst (teamcaptain) tegen BC Backhands 1 uit Ermelo. Ten opzichte van de vorige wedstrijd was er een extra wijziging, want de eerste heer is nog steeds geblesseerd en de eerste dame is ziek. We zijn het enige thuisspelende team en hebben daarom de twee bekende banen (8 en 9) tot onze beschikking. Echter is dit wel een extra handicap voor de verslaggever, want dit betekent dat er twee banen tegelijkertijd in de gaten gehouden moeten worden.
Erwin en Henny beginnen aan hun herendubbel op baan 8, terwijl Iris en Susanne aan hun dubbel op baan 9 beginnen tegen een nieuwe tegenstandster en een “oude beruchte” bekende tegenstandster. Voor het begin van de wedstrijd zei de tegenstander nog even nadrukkelijk tegen zijn partner: LET OP: twee linkshandige heren, want hij had met zijn rug naar ons toe nog even gecontroleerd in welke hand wij ons racket hielden. Hij was namelijk van de wijs geraakt, omdat hij tegenover twee heren stond, die allebei het racket in dezelfde hand hielden, zei hij na afloop van de wedstrijd. Het zijn beide twee leuk en gelijk opgaande wedstrijden, die zowel voor de heren als de dames een positieve uitslag hebben. Bij de heren was het 21-19 en 21-16 en bij de dames net ongeveer andersom, namelijk 21-15 en 21-18. Tussenstand 2-0, een goed begin.
De eerste enkelspelen zijn gestart met Erwin en Iris. Erwin kon in de eerste set aardig bijblijven, maar moest in zijn tegenstander toch een meerdere erkennen. Dit leidde tot een uitslag van 15-21, voornamelijk door het wennen aan zijn nieuwe racket, want veel shuttles gingen over de achterlijn. Na een korte rustpauze en wat overleg is de tweede set begonnen met een geprikkelde Erwin. Dit had een positief resultaat tot gevolg, want deze set eindigde in 21-16. De eerste driesetter is aangebroken. Ook hier weer een pauze met overleg, nou ja overleg, meer een opsomming dat het beter ging. Het vervolg was dan ook dat het een gelijk opgaande strijd was tot 19-18. Niemand weet wat er toen gebeurde, want een paar probleempjes en de eindstand was 19-21, helaas, net niet.
Ondertussen was Iris druk bezig met haar partij tegen een nieuwe onbekende langere tegenstandster en dat is altijd moeilijk. Het resultaat was dan ook een uitslag van de eerste set van 13-21. Er werd veel gevarieerd, voor en achter, links en rechts, kortom veel loopwerk voor beide dames. Dit ging eigenlijk in de tweede set zo door met als eindresultaat 9-21. Tussenstand in totaal is gelijk met 2-2.
Dan de tweede dame en heer, wat zou hun partij brengen voor de eindstand. Susanne was uiteraard gebrand op revanche voor de uitwedstrijd tegen haar dame. Ze begon hetzelfde als toen met een winstpartij met dezelfde uitslag, namelijk 21-18. Gelukkig kreeg ze geen adviezen en kon ze haar eigen spel spelen tegen de beruchte tegenstandster en sloot ook deze met winst af, 21-16. Het gaat weer de goede kant op.
Wat doet Henny ondertussen in zijn partij tegen de invallende tweede heer. De eerste partij gaat ook hier weer mooi gelijk op, maar gelukkig met een positief eindresultaat van 21-18. In de tweede set begint Henny krampachtiger te spelen, slaat veel smashes in het net en is onrustig. Dit resulteerde in een omgekeerde eindstand van 18-21. Gelukkig, hij mocht weer een driesetter spelen. Velen hebben de naam van driesetter-xxx, maar hier kan Henny zeker aan worden toegevoegd. Zal ook later op de avond nogmaals blijken zo te zijn. In de derde set is de rust weergekeerd bij Henny, omdat bij de tegenstander het niet zo soepel meer ging als in de tweede set. Dit betekende dus een soepele 21-10 uitslag. Inmiddels is de tussenstand 4-2. Wordt het winst of een gelijkspel, op naar de mixdubbels.
Iris en Erwin hebben het in de eerste set niet makkelijk tegen de tweede heer en dame, want hier hadden ze nog niet tegen gespeeld. Het werd weer een gelijk opgaande strijd, maar met een klein verschil werd de partij toch gewonnen met 22-10. Op naar de tweede set waarin de bekendheid uit de eerste set met het spel van hun tegenstander in hun voordeel uitviel. Resultaat 21-13 en een tussenstand van 5-2. De avond wordt zo wie zo met winst afgesloten.
Hoe ging het met Susanne en Henny. Zij hadden nog nooit met elkaar samengespeeld, dus ook niet geoefend en dan meteen tegen de eerste heer en dame. De eerste set ging aardig en af en toe over en weer wat aanwijzingen, maar toch verlies met een beetje minder punten dan de tegenstander, 16-21. De tweede set ging aan de OSM kant iets beter en aan de Backhand kant iets slechter, waardoor deze winnend werd afgesloten met 21-18. Gelukkig was daar dus weer een derde set nodig voor de eindbeslissing van deze spannende wedstrijd. De tijd begon ook te dringen, want het was inmiddels 22:50. Op naar de derde set (alweer voor Henny). Hierin ging het bij de tegenstander beter dan bij het OSM koppel, want de stand werd 14-21. Hierdoor was de eindstand wel in het voordeel van OSM uitgevallen met 5-3.
Ron was ondertussen al komen kijken waar of we bleven, maar uiteindelijk om 23:05 viel de laatste shuttle aan OSM kant op de grond. Op naar de douches en daarna de drankjes met uiteraard een snack op een succesvolle eerste VJC competitive avond.

di 10-03-20 19:308BC The Backhands 1Ermelo - Calluna5 - 3
do 19-03-20 20:304OSM Badminton 5Maarssen - Safari
vr 27-03-20 20:005BC Apollo IJsselstein 5IJsselstein - IJsselhal
wo 01-04-20 19:306BC De Sjeve Sjuttel 3Bunschoten - De Kuil
do 09-04-20 20:301BC De Sjeve Sjuttel 3Maarssen - Safari
do 16-04-20 20:3010BC Apollo IJsselstein 5Maarssen - Safari
do 23-04-20 20:307BC De Meulewiek 1Maarssen - Safari
wo 29-04-20 20:152BC De Meulewiek 1Kootwijkerbroek - t Kamphuis