Voorjaarscompetitieteam OSM-VJC6 (2019 / 2020)

Het wedstrijdschema van OSM-VJC6

do 20-02-20 20:303BC The Backhands 1Maarssen - Safari5 - 3
di 10-03-20 19:308BC The Backhands 1Ermelo - Calluna5 - 3

Dinsdagavond gingen we vol goede moed naar Ermelo om de return wedstrijd tegen The Backhands 1 te spelen met het complete team bestaande uit Iris de Rink, Susanne de Gooijer, Erwin Bekema en teamcaptain Henny Hilhorst. Zijn Susanne en Henny voldoende uitgerust in het weekend na het Landelijk Recreanten Team Toernooi. Vooral Susanne, want doordat ze de enige dame in het team was heeft ze veel wedstrijden gespeeld. We waren iets na 19:30 aanwezig in de sporthal en alle tegenspelers waren al aanwezig en de baan was al opgezet. We konden meteen beginnen.
Dus na kort warmspelen zijn we begonnen met de MD wedstrijd, want de andere baan was niet beschikbaar. Het werd een nek aan nek race in de eerste set, die met een lichte voorsprong uiteindelijk door Erwin en Henny gewonnen werd met 18-21. Na een welverdiende korte pauze begonnen we hoopvol aan de tweede set, maar het was steeds net achter de punten van de tegenspelers aanworstelen. Hierdoor werd deze set met een omgekeerde stand van 21-18 verloren. Meteen al beginnen met een driesetter!
De tweede set in het achterhoofd gaf echter Erwin en Henny een goede boost om extra hun best te doen en daardoor werd deze set met 12-21 ruim gewonnen. Pfffft tussenstand 1-0.
Hoe zou het ondertussen met de VD partij gaan, want inmiddels was de andere baan vrij. Een nieuw gezicht aan de overkant van de baan bij Backhands. Een terugkerende dame van een blessure stond naast de bekende tweede dame. Uiteraard was het aftasten hoe deze partij gewonnen kon worden, want daar gingen we wel vanuit. Rustig aan werd er uitgebouwd om deze eerste set met 16-21 te winnen. Op naar de tweede set. Ook hier trad een verandering op in het spel net zoals bij de MD. Uiteindelijk werd deze set dus verloren met een krappe 21-18. Op naar al de tweede driesetter van deze net begonnen badmintonwedstrijd. Toch maar een tandje bijsteken en vol gas gaan, voor zover dat bij badminton kan. Dit wierp zijn vruchten af en resulteerde in een 9-21 eindstand. Goed begin zou ook een goed vervolg krijgen, toch, maar beginnen met twee driesetters laat ons iets anders zien? Tussenstand 0-2 is wel hoopvol.
Hoe zou het Erwin vergaan tegen de eerste (eigenlijk tweede heer) waar hij thuis in een driesetter van won. De eerste set ging niet vlot, maar wel regelmatig scorend naar een 16-21 eindstand. In de tweede set hervond de tegenstander zich en ging er een aantal slagen van Erwin mis, gevolg 21-15 stand. Dus hier was al de derde driesetter ontstaan. Helaas ging deze set door waar de tweede gestopt was met een meer scorende tegenstander dan Erwin, eindstand 21-12. Tussenstand 1-2, was dit het omslagpunt?
Uiteraard na de VE1 weten we meer. Iris begon heel goed tegen de ook teruggekeerde eerste dame van Backhands. De eerste set was superspannend en eindigde uiteindelijk in een nipt verlies met 23-21. Pauze, bijpraten en op naar de volgende set. Echter de eerste dame van Backhands was iets gelukkiger met haar slagen dan Iris. Hierdoor werd de eindstand 21-13. Tussenstand 2-2, zouden we het tij kunnen keren?
Henny begon aan zijn partij tegen de invallende tweede heer. In de thuiswedstrijd werd met een driesetter gewonnen van hem. Dus hoopvol werd er begonnen. Echter al gauw bleek dat hij een goede en snelle verandering had ondergaan, want de eerste set werd 21-13. Henny was zoekende maar kon geen grip krijgen op de verbeterde tegenstander. Dit bracht in de tweede set een eindstand van 21-14. Tussenstand 3-2.
Alle hoop werd dus gevestigd op Susanne. Kon ze na het slopende zaterdag toernooi tegen de tweede dame zorgen voor winst? In de eerste set werd het uitermate spannend. Iets voor, iets inlopende tegenstandster, weer iets voor. Zo ging het door tot er uiteindelijk een nipte 20-22 op het telbord stond. Prima. De tweede set werd het iets makkelijker voor de jongere dame tegen de oudere dame, die ook al beiden een driesetter hadden doorstaan. Eindstand 11-21 en tussenstand 3-3.
Wat zouden de mixpartijen brengen? Een gelijkspel, een kleine winst of en verlies.
De dames konden geen vat krijgen op het spel van de tegenstanders in de eerste set. Deze ging dus met 21-13 verloren. De tweede set ging lang gelijk op tot bijna het einde van de set, maar uiteindelijk werd er toch een eindstand van 22-20 genoteerd. Tussenstand 4-3.
Wat konden de heren hier nog aan doen? In de eerste set waren toch de tegenstanders die het iets beter deden door een eindstand van 21-15 te laten noteren. Erwin en Henny gingen vol goede moed de baan op voor de tweede set, want een gelijkspel moest toch wel gehaald worden. En ja hoor, ze waren net iets beter dan in de eerste set, 18-21. Hoera, er was nog een gelijkspel mogelijk. Echter in een zinderende set met over en weer kansen voor beide teams werd er toch een 21-17 eindstand genoteerd.
Wedstrijd eindstand werd daardoor 5-3. Over beide wedstrijden waren de punten mooi verdeeld met een 8-8 stand na twee wedstrijden. Leuk verdeeld en twee teams die aan elkaar gewaagd waren werd de eindconclusie. In de kantine werd nog nagepraat met een drankje en een hapje en waren we om 1:00 uur weer thuis.
Helaas zal dit voorlopig het laatste verslag zijn, want ook Corona heeft de badmintonsport plat gelegd. Gelukkig kunnen we terugkijken op een leuke wedstrijd en het verslag nog een paar keer lezen om de tijd tot het herstarten van de wedstrijden toch een beetje met onze sport bezig te zijn.

do 19-03-20 20:304OSM Badminton 5Maarssen - Safari
vr 27-03-20 20:005BC Apollo IJsselstein 5IJsselstein - IJsselhal
wo 01-04-20 19:306BC De Sjeve Sjuttel 3Bunschoten - De Kuil
do 09-04-20 20:301BC De Sjeve Sjuttel 3Maarssen - Safari
do 16-04-20 20:3010BC Apollo IJsselstein 5Maarssen - Safari
do 23-04-20 20:307BC De Meulewiek 1Maarssen - Safari
wo 29-04-20 20:152BC De Meulewiek 1Kootwijkerbroek - t Kamphuis
do 07-05-20 20:309OSM Badminton 5Maarssen - Safari