11Vrij
za 22-09-07 12:301Beca 2000 1Arnhem1 - 7
zo 30-09-07 10:002Westervoort 1thuis6 - 2
zo 07-10-07 10:003SV Irene 2Bilthoven3 - 5

Met het 1e jeugdteam van OSM gaat het goed dit seizoen. De 2 eerdere wedstrijden werden gewonnen en nu stond de ontmoeting tegen Irene op het programma. Tegen negenen gingen we op pad en reden via het mooie Groenekan, Bilthoven binnen. Met die fraaie ochtendzon was dat toch even genieten zo kort voor de wedstrijd. In de zaal was het even zoeken naar de tegenstander. Vooral als deze zich terug trekt in de kantine en geen oog heeft voor de bezoekers.

Na een wat verlate kennismaking kon Geovanni dan toch de 1e herenenkel spelen. In de eerste set was de OSM-heer verreweg de sterkste van de twee en we zagen dat de tegenstander al ademnood kreeg. We spoorden Geovanni voor de 2e set aan om hier nog meer nadruk op te leggen. De tegenstander hield lang stand en begon tegengas te geven. Iets meer fouten kostte Geovanni de 2e set. Een derde moest een winnaar aanwijzen. Lang bleef het in deze 3e set spannend. Veel mooie rally's en goed spel van beide kanten. Toch moesten we dit punt afstaan.

De wedstrijd van Thomas was inmiddels aangevangen. Na een twijfelend begin zagen we dat Thomas steeds beter en feller ging spelen. Zijn tegenstander werd naar achter gedreven en maakte dan de nodige fouten. Hierdoor bouwde Thomas een voorsprong op, die niet meer overbrugd kon worden. Ook in de 2e set liet Thomas er geen misverstand over bestaan en nam direct het initiatief. Het agressieve spel leidde tot de overwinning. Goed gespeeld jongens.

Kim trof vandaag een sterke tegenstandster aan. Ik kende haar al van menig toernooi. Na beide een set op hun naam te hebben gebracht brak de 3e set aan. Kim had haar opponent al flink moe gemaakt en daar plukte zij nu de vruchten van. De wedstrijd ging lang gelijk op, maar in deze set was Kim iets sterker en trok de overwinning naar zich toe.

Zus Cynthia had het in haar partij ook niet makkelijk. De eerste set moest zij uit handen geven, maar ze kwam sterk terug in de 2e set. Ik dacht dat zij de klus zou klaren in de 3e set, maar dat verliep toch wat anders. Niet getreurd, want in de dubbel zouden we het verlies rechtzetten.

De heren Vincent en Thomas gaven direct het goede voorbeeld en gingen in de eerste set met winst van de baan. Thomas was vandaag goed bezig en Vincent deed wat hij doen moest. Op de andere baan stonden de dames Kim en Cynthia te spelen, maar helaas kon ik die partij wat minder goed volgen, omdat de heren het in de 2e set wel heel erg spannend maakten. De 2e set werd helaas verloren met 21-18 en ook hier moest een 3e set worden gespeeld. Ook de zusjes hadden een 3e set nodig om een winnaar aan te wijzen. Cynthia baalde hier goed van. In hun derde set bleef Kim voorin spelen en ik weet niet of dat nou de goede tactiek is. In ieder geval werd de damesdubbel verloren en moesten de heren nog vol voor hun winstpunt gaan. Dat deden ze gelukkig wel en zo stond het 3 tegen 3 met de beide mix-partijen nog te gaan.

Gelukkig konden deze gelijktijdig worden gespeeld. Kim en Geovanni maakten het ook in hun wedstrijd erg spannend. Hoewel dat in de 1e set nog niet zo duidelijk werd. Hier stonden zij al op ruime voorsprong en behielden deze voorsprong tot het einde toe. In de 2e set maakte het OSM-koppel veel te veel fouten en dat leidde het verlies in van de 2e set. De tactiek werd in de 3e set veranderd. Geovanni ging meer voorin spelen en dat kan met een dame als Kim, die net zo goed achterin kan spelen. Daar was de tegenstander niet op bedacht en zo werd gelijk een voorsprong opgebouwd die nimmer werd afgestaan. Hoewel de tegenstander op het eind nog sterk terug kwam werd er door het OSM-duo als eerste de 21 aangetikt. Na een peptalk stond Cynthia er weer fris bij. Samen met Vincent zouden zij het punt scoren. Deze keer stond Cynthia Frank en Vrij te spelen en kon zij zonder druk een pittige partij badminton laten zien. Cynthia speelde sterk aan het net en Vincent sloeg voortdurend de shuttles terug naar de overkant en dat niet alleen. Hij zorgde ook met goed spel dat zijn dame in stelling werd gebracht. Cynthia bloeide weer helemaal op en kon het ene na het andere punt binnen halen.
Toch moest ook hier een derde set de beslissing brengen en ook deze keer werd de winst binnen gehaald. Zo werd op het beslissende moment de winst naar OSM-kant toegetrokken en verlieten we de sporthal met een 3-5 winst op onze directe concurrent. Volgende week zijn we vrij en dan volgt de herfstvakantie. Tot die tijd staan wij op nummer 1.
O ja, neem thuis gerust een drankje op deze prestatie, want de traktatie van Irene zit er niet meer in.

vr 02-11-07 18:005Fortissimo 1Cothen3 - 5
zo 11-11-07 09:306BC Amersfoort 1Amersfoort4 - 4
zo 25-11-07 10:007BC Amersfoort 4thuis8 - 0
zo 02-12-07 10:008Beca 2000 1thuis7 - 1
za 08-12-07 12:159Westervoort 1Westervoort2 - 6
zo 16-12-07 10:0010SV Irene 2thuis4 - 4
zo 13-01-08 10:0012BC Amersfoort 1thuis2 - 6
zo 20-01-08 09:3013BC Amersfoort 4Amersfoort1 - 7