za 22-09-07 12:301Beca 2000 1Arnhem1 - 7
zo 30-09-07 10:002Westervoort 1thuis6 - 2
zo 07-10-07 10:003SV Irene 2Bilthoven3 - 5
vr 02-11-07 18:005Fortissimo 1Cothen3 - 5
zo 11-11-07 09:306BC Amersfoort 1Amersfoort4 - 4

De zondag begon al vroeg, want om 9:30 zou DE wedstrijd in de poule <19 jaar Klasse 1 afdeling 3 worden gespeeld. De strijd der titanen. Amersfoort J1 - OSM J1.

Geovanni stond in zijn partij heel beheerst te spelen. Het gekozen systeem gaf hem de nodige houvast om weer telkens op terug te vallen. Een dergelijk referentiekader is altijd prettig om op terug te kunnen vallen. Het heeft even geduurd, maar in deze wedstrijd speelde Geovanni het spelletje zoals we dat samen hadden bedacht. De eerste set werd tot 12-18 goed gespeeld. Na 16-19 en 18-20 werd de set in het voordeel van OSM beeindigd. De 2e set gaf een iets ander beeld. Ik dacht dat het tij nog op tijd zou keren, maar mijn tafelgenoten waarschuwden mij al voor de komende nederlaag. Ik was daar op dat moment nog niet zo zeker van, maar helaas kwam er wederom een 3e set. In deze set was het na 4-4 en 12-12 een set om van te rillen. Geovanni greep toen weer terug naar zijn vertrouwde spelletje en het ene punt na het andere kon nu binnen worden gehaald. Knappe overwinning jongen.

Op baan 2 was de wedstrijd van Thomas al een tijd eerder tot een einde gekomen. In 2 sets was de winst naar Thomas gegaan. De tot nog toe ongeslagen OSM-speler in het enkelspel wist de juiste spirit aan het daglicht te brengen. Ik hoorde dat hij de avond ervoor nog een lekker avondje tot diep in de nacht met collega's op had zitten. Aan zijn spel was dat niet te merken. Eenvoudig liet Thomas zijn tegenspeler van achter naar voor en van links naar rechts bewegen. Zijn opponent maakte steeds meer fouten en moest zijn meerdere erkennen. Goed werk van de beide heren.

Tijdens de wedstrijd van Kim werd ik op mijn eerdere uitspraken gewezen. In deze vorm zou er niemand van onze 1e dame kunnen winnen. De eerste set was er ook geen enkele twijfel, maar de 2e set ging naar de Amersfoortse. Te veel shuttles werden op onverklaarbare wijze uit het veld geslagen. Hadden mijn uitspraken dan een te zware druk op Kim gelegd? In de 3e set gaf ik Kim nog enkele kleine aanwijzingen mee, maar het kwaad was al geschied. Kim kon haar spel niet meer wijzigen en bleef de shuttles te vaak uit slaan. Onverwacht verlies dus.

Cynthia op de andere baan had een gelijkwaardige tegenstandster. Haar wedstrijd was spannend tot aan het eind. De 1e set werd nipt binnen gehaald en in de 2e moest onze Cynthia alle zeilen bijzetten om aan te haken. Bij de stand van 20-20 kon worden verlengd en toen pas liet ze haar winnaars mentaliteit zien. Dat was een mooi kunststukje. Een wedstrijd om in te lijsten. Hoewel het verlies van Kim ons zwaar viel hadden we vrede met deze tussenstand. 1-3

Cynthia

In de dubbel zou het volgende winstpunt gepakt worden. Ik gokte op de heren. Helemaal niet zo'n gekke keuze als je bedenkt dat de heren hier wekelijks trainingsarbeid in steken. Hoewel er deze keer te veel fouten werden gemaakt. Daar liggen naar mijn mening jullie beste kansen. Maak er gerust wat minder en laat de tegenstander ze ook eens maken. Gelukkig deden ze dat ook, anders was het onderlinge verschil echt groot geworden. Met minimaal verschil werd er helaas in 3 sets verloren. Enne, werk nog meer aan de vervolmaking van de korte service, dat kan veel beter.

De dames deelden ieder een set en wisten inmiddels dat de OSM-heren het punt hadden verspeeld. Misschien vanwege die reden dat het spel aan de OSM-kant ietwat chaotisch verliep. Zo werd er niet goed geretourneerd. Wij - de beste stuurlui - aan de kant zagen dat alles hard werd terug geslagen en de Amersfoortse dames hier heel goed op inspeelden. Cynthia en Kim wisten hun spel niet te veranderen en zo liepen ook zij tegen een nederlaag op.

Zouden we dan na zo'n goede start alsnog gaan verliezen? Een tactische set van Amersfoort zorgde ervoor dat de beide 1e dame en heer niet tegen onze 1e Mixduo uitkwamen. Cynthia en Vincent kregen het om die reden erg zwaar in hun partij. Ze maakten veel fouten gemaakt en zo keken we steeds tegen een achterstand aan. In 2 sets werd het vooral in de 2e set een eenzijdige Amersfoorts partijtje.

Op de 2e baan speelden Geovanni en Kim hun mixpartij. Eenvoudig wisten ze de 1e set te winnen. Nu sloeg Kim ze vooral IN het veld van de tegenstander i.p.v. ernaast. Zie je wel Kim je kunt het wel. Jammer dat jullie vrouwelijke tegenstander vroegtijdig geblesseerd de arena moest verlaten. In het duel verdraaide zij haar knie en moest voortijdig voor onderzoek afhaken. We wensen haar heel veel beterschap en hopen dat de blessure mee zal vallen.

De einduitslag werd 4-4 en was achteraf bezien toch een beetje te karig voor de ploeg uit Maarssen. Volgende week geen competitie, daarna ontvangen wij het 4e team van Amersfoort.

zo 25-11-07 10:007BC Amersfoort 4thuis8 - 0
zo 02-12-07 10:008Beca 2000 1thuis7 - 1
za 08-12-07 12:159Westervoort 1Westervoort2 - 6
zo 16-12-07 10:0010SV Irene 2thuis4 - 4
zo 13-01-08 10:0012BC Amersfoort 1thuis2 - 6
zo 20-01-08 09:3013BC Amersfoort 4Amersfoort1 - 7
zo 27-01-08 10:0014Fortissimo 1thuis6 - 2