za 22-09-07 12:301Beca 2000 1Arnhem1 - 7
zo 30-09-07 10:002Westervoort 1thuis6 - 2
zo 07-10-07 10:003SV Irene 2Bilthoven3 - 5
vr 02-11-07 18:005Fortissimo 1Cothen3 - 5
zo 11-11-07 09:306BC Amersfoort 1Amersfoort4 - 4
zo 25-11-07 10:007BC Amersfoort 4thuis8 - 0
zo 02-12-07 10:008Beca 2000 1thuis7 - 1
za 08-12-07 12:159Westervoort 1Westervoort2 - 6
zo 16-12-07 10:0010SV Irene 2thuis4 - 4

Wedstrijdverslag Zondag 16 december 2007 OSM J1 - Irene J2 4 - 4
We keken al een paar weken uit naar deze beslissende ontmoeting tegen Irene. OSM J1 strijdt samen met Irene en Amersfoort voor de 1e plaats in de poule. In het vorige duel tegen Irene was OSM de sterkste. Irene won op haar beurt overtuigend van Amersfoort. De ploeg waartegen wij gelijkspeelden. OSM J1 stond dus met 1 punt aan de leiding en dat wilden wij ook na vandaag zo houden.

De 1e heren enkel werd net als in de 1e ontmoeting gespeeld tussen Geovanni en Niels. Vorige keer was het spannend en ook vandaag zat ik op het puntje van mijn (bankje) stoel. Indrukwekkend hoe beide spelers elkaar pijn wisten te doen. Vooral Niels had het moeilijk en moest vaak even op adem komen. Bij Geovanni kon ik van zijn gezicht aflezen, dat hij deze onderbrekingen hinderlijk vond. Ik had hem hier op voorbereid en hij kon daar gepaste maatregelen tegenover stellen. Maar toch zag ik irritatie. Vooral als je daarom iets meer fouten maakt dan je tegenstander. De 1e set ging nipt verloren met 22-24. Ook in de 2e set was er veel (te veel) oponthoud. Ja, ik weet het wel, je mag tussen de punten niet rusten en je tegenstander daarmee hinderen. Maar he, dat ga je toch op dit niveau niet aankaarten, dan maar tussen de punten door zelf ook wat rust nemen. Ook de 2e set was spannend en de spelers ontliepen elkaar niet veel. Niels was iets vaster dan Geovanni. Je kunt ook zeggen dat hij wat aanvallender speelde en daarom net iets meer fouten maakte. 18-21

Ook Thomas moest vandaag diep gaan. Hij had het voordeel dat hij in de 1e ontmoeting de winst uit zijn wedstrijd had gehaald. Zou hij dat vandaag weer doen, dat was de grote vraag. Gisteren was het een latertje geworden, maar Thomas stond bij aanvang goed partij te geven. Helaas was dat niet voldoende om de 1e set te winnen. Te veel fouten gaf Thomas na afloop toe. Zo geef ik de tegenstander wel heel veel punten cadeau vertelde hij mij. In de 2e set kon Tomas het spel niet meer wijzigen en keken we onverwacht tegen een 0-2 achterstand aan.

Hoewel de beide dames uit de vorige ontmoeting aanwezig waren stelde Irene toch een invalster op. We waren verrast dat Irene een invalster had opgesteld en haar ook direct als 1e dame opstelde.
Beide vast spelende dames waren gewoon aanwezig. Waarom dan nog een invaller opstellen? Cynthia was de onfortuinlijke en genoodzaakt om als 2e dame tegen de sterke Jamie uit te komen. Maar allereerst was Kim in de baan gekomen om het op te nemen tegen Noor van der Windt. Kim is onze troef en zet de partij vaak naar haar hand. Dit viel in het begin even tegen, want er werd al gelijk tegen een behoorlijke achterstand opgekeken. Kim was hier duidelijk niet op voorbereid. Tegen een invaller spelen en dan ook nog op achterstand raken. Dat viel duidelijk tegen. Ik trok haar bij 6-11 even van de baan voor een onderhoud van een klein minuut. Strakke harde shuttles i.p.v. hoge lange shuttles achterin. En dat was voor Kim het breekijzer. Al gauw werd de achterstand ingelopen en na 15-15 werd een voorsprong opgebouwd. Kim zorgde daarmee dat de 1e set in ons voordeel werd beeindigd. Geluk, ach nee, eigenlijk niet. In de 2e set stond Kim al gauw op voorsprong en floten de shuttles om Noor haar oren. Warm en voldaan kwam Kim na de 2e set van de baan. Een 3e was vandaag niet nodig.

Cynthia had ik voorbereid op een zware partij. Kim had het destijds ook al heel zwaar tegen Jamie. Na een 5-1 voorsprong te hebben gehad was het toch Jamie die een voorsprong pakte. Na 9-11 kon je zien dat Cynthia de shuttles niet meer hard op de achterlijn kon plaatsen. Veel shuttles belanden in het racket van Jamie en die kon vandaag haar klasse tonen. Cynthia weerde zich knap, maar het aangekondigde verlies ontliep ze niet. 15-21. In de 2e set kon Cynthia het niet meer belopen en kwam er snel een eind aan de partij. Goede tactiek, want je winst haal je in dit soort partijen in de dubbel en/of de mix. De heren hadden de wind er vandaag goed onder. Ik stond bij de damesdubbel te tellen en zag dat de 1e set snel binnen was gehaald. Ook de 2e set heb ik met de rug bekeken en veel heb ik daar niet van meegekregen. Wel waren Vincent en Thomas in deze herendubbel wederom de sterkste.
Het zwaartepunt lag vandaag in het duel bij de dames. Zouden zij het winnen, dan was er nog van alles mogelijk. Kim en Cynthia voelden de druk en verzetten zich stevig in de 1e set. Er werd goed gecommuniceerd en de zusjes deden het helemaal niet zo onaardig. Ja, dat deden ze wel naar hun tegenstander, want na steeds tegen een achterstand te hebben opgekeken wisten onze dames het aan het einde beslissend af te ronden. Ook in de 2e set had ik bij de stand 16-20 al op een 3e set ingezet, maar Kim en Cynthia gaven het niet op en dat leidde tot "the battle of the fittest". Na 20-20 en 21-21 waren het de OSM-dames die elkaar in de armen vlogen. Nou ja, denkbeeldig dan. Kijk dat is nou wat we graag zien. Uit verloren positie terug komen en de winst pakken. Door de winst van het dubbelspel was de stand weer in evenwicht 3 tegen 3.

Kim en Geovanni namen het op tegen Tobias en Carolien. Het schandalige spel van vorige week werd niet herhaald. Met 21-10 verliep hun spel naar wens. In de 2e set iets meer tegenstand, maar kon freewheelend het 4e punt worden gescoord.

De partij van Cynthia en Vincent verliep wat stroef. Vincent had het er maar druk mee. Eerst werd hij naar links gedreven en daarna weer naar rechts enzovoort.
Hoewel ze in de 2e set nog wel even dicht kwamen aandringen verloor de 2e OSM-mix met 15-21.

Uiteindelijk is er niets verloren, want ook met dit gelijke spel hebben we alles nog in eigen hand. En dan wel met vastspelers uit eigen team. Zalig Kerstfeest en een prettige jaarwisseling.