zo 30-09-07 10:002Westervoort 1thuis6 - 2
zo 07-10-07 10:003SV Irene 2Bilthoven3 - 5
vr 02-11-07 18:005Fortissimo 1Cothen3 - 5
zo 11-11-07 09:306BC Amersfoort 1Amersfoort4 - 4
zo 25-11-07 10:007BC Amersfoort 4thuis8 - 0
za 08-12-07 12:159Westervoort 1Westervoort2 - 6
zo 13-01-08 10:0012BC Amersfoort 1thuis2 - 6
zo 20-01-08 09:3013BC Amersfoort 4Amersfoort1 - 7

Wedstrijdverslag:

Amersfoort J4 – OSM J1 1 – 7
Na het debacle van vorige week, waarin wij het kampioenschap verloren, speelden we vandaag tegen het andere team van Amersfoort namelijk J4. Heel zuur voor ons was dat even verderop onze buit tussen Amersfoort J1 en Irene J2 werd verdeeld. Wij maakten door het verlies van vorige week, nu even geen kans meer op het kampioenschap.

De heren hadden vooraf de spel volgorde besproken. Thomas trad in de 1e heren single aan.
In de 1e set ging het lang gelijk op met tussenstanden 7-7, 9-9, 15-15 zaten beide spelers goed in de wedstrijd. Jammer dat Thomas daarna de wedloop niet meer kon bijhouden, want hij verloor met 21-17. In de 2e set maakte Thomas wat meer fouten. Vooral de eigen servers werd meer uit dan in geslagen en dan hopen de verliespunten snel op. 21-13

Geovanni begon goed aan zijn partij. Na een voorsprong van 1-11 maakte de OSM-heer korte metten met het spel van zijn opponent. Die werd naar alle uiteinden van het veld opgestuurd. Met heel veel moeite wist Rick de shuttle te retourneren, maar dan verscheen Geovanni in een opgelegde scoringspositie en daar werd men in Amersfoort ook op de tribune bijna moedeloos van. In de 2e set deed Geovanni het wat rustiger aan en had zo vertelde hij later veel last van de wat kort op het veld geplaatste bankjes en de uitgestrekte benen van de overige spelers. Maar ook met wat gas terug twijfelde niemand over zijn kansen. 14-21.

Kim stond in haar wedstrijd goed te knallen. Ze werd daarbij geholpen door de aangevende Amersfoortse. Deze wedstrijd moet Kim goed hebben gedaan, want vorige week werd in een hectische wedstrijd nog verloren. Met 13-21 en 11-21 was de winst voor de Maarssense. Cynthia speelde gelijktijdig op de parallelbaan. De beide dames hielden elkaar qua sets in evenwicht en er moest een derde aan te pas komen. De eerste set werd gewonnen met 15-21 en de 2e met dezelfde cijfers, maar nu verloren. Strakke shuttle in een neerwaartse rechte lijn op de backhand dat zou haar de overwinning kunnen brengen. Cynthia had dat ook voor de 3e set bedacht. Na 0-6 in de 3e set voor te hebben gestaan werd het 6-11 en even later liep Cynthia uit naar 8-16 en kabbelde de wedstrijd naar het einde toe uit. Bij 10-18 had Cynthia wat problemen met het uitmaken van de wedstrijd, maar die kwam er uiteindelijk toch met de eindstand 16-21 in het voordeel van de OSM-lady.

Jammer voor Thomas, maar we stonden wel voor met 1-3. Vanwege een kleine blessure die Vincent tijdens de training had opgelopen liet hij voor vandaag verstek gaan. Iets te veel smashoefeningen had hem een pijnlijke pols opgeleverd. Even vrijaf kwam Vincent ook niet ongelegen, vanwege het naderende schoolexamen. Geovanni en Thomas speelden soeverein. Als een goed geoliede trein liep het duo ver uit. Zowel in de eerste als ook in de 2e set werden snel een onoverbrugbare voorsprong genomen die de beide Rikken niet meer te boven kwamen. 13-21 en 11-21 waren klinkende setstanden. Ook de dames hadden er schik in gekregen. Lachen in het spel. Plezier uitstralen, dan weet ik dat het wel snor zit bij de dames. Ik moet er wel bij vertellen dat de Amersfoortse dames wel een handje hielpen door in de 1e set wel heel veel fouten te maken. 6-21 en 13-21 gaven de dames voldoende vertrouwen om aan de mixen te beginnen. Door een wissel bij de mixen kwamen Geovanni en Kim uit tegen de beide als 2e geplaatste spelers. Cynthia en Thomas zouden het op papier dus veel zwaarder moeten krijgen. Dat was dan ook het geval. Beide deelden een set ( 19-21 en 21-19) en hier moest een 3e set de beslissing brengen.

Nog even terug naar de Mix van Kim en Geovanni. Rake klappen gevolgd door verrassende lobjes. Ja, dan heeft de tegenstander niet veel in te brengen en moesten hun meerdere erkennen. Het werd in de 1e set 9-21 en in de 2e set liet het OSM-koppel het even lopen, maar zette aan het eind nog even aan en dat was goed voor de winst met 17-21. Terug naar die verwachte bloedstollende 3e set van Cynthia en Thomas. Nou, die kwam er niet. Ontspannen liep de OSM-mix uit van 5-11 naar 12-21. Thomas knokte er hard voor en daarna maakte Cynthia het vaak heel goed af. Dat was goed om te zien.

Ik ben daarna nog even blijven zitten om de kampioenswedstrijd af te zien. Na de spannende enkelspelen had Amersfoort J1 een 3-1 voorsprong genomen op Irene J2. In de dubbels wisten de Irene heren in 3 sets te winnen, maar verloren de dames. Dus stond het met de mixen nog te gaan 4-2 voor de Keistadters. Daar werd de 1e mix verloren en was Amersfoort de gelukkige en ook wel in deze wedstrijd de verdiende winnaar geworden. Irene is hierdoor uitgespeeld en blijft op 19 punten staan. OSM heeft met deze winst er 2 punten bij en staat op 18 punten en kunnen dus volgende week bij winst voorbij Irene komen. Amersfoort deed vandaag goede zaken door van Irene te winnen en staat nu aan de leiding met 20 punten en heeft nog de uitwedstrijd tegen de nummer laatst Beca 2000 voor de boeg. Bij een misstap gaan wij naar Arnhem. Afwachten maar. Eerst maar eens zondag van Fortissimo winnen...