za 06-10-07 12:153Westervoort 4Westervoort2 - 6
zo 25-11-07 10:007Ellaar 3thuis7 - 1
zo 02-12-07 10:008BAN 5Hoogland1 - 7

BAN J5 – OSM J4 1 – 7

Opnieuw winst voor de jongeren uit team 4. Naaste belager Castellum blijven we dus nog steeds op de voet volgen.

In de 1e game speelde Elano tegen Jeremey. Elano scoorde in de 1e set 21 punten en kreeg er 5 tegen. 3x beland de shuttle in het net, 1x door toedoen van een zwakke backhand, 1x door te traag aan het net te verschijnen. De 2e set was ietsje minder geconcentreerd gespeeld. Dit merken we als we de statistieken nalopen. 1x foute return in het net, 1x uit geslagen over de achterlijn en 4x service fout geslagen.
Maar als je met 21-6 wint, dan zeurt daar niemand meer over. Onze Martijn speelde tegen zijn naamgenoot en had hier nog prettige herinneringen uit de vorige wedstrijd aan overgehouden. (21-12 en 21-16). Kijken of Martijn het vandaag nog beter zou kunnen doen. De 1e set won Martijn met 21-13. Ja, er werden wat foutjes door Martijn zelf gemaakt. 4x foute return over de zijlijn, 1x door te traag aan het net te verschijnen,
3x helemaal mis geslagen bij een smash, 2x buiten zijn bereik geslagen door de tegenstander en 3x service fout geslagen. In de 2e set ging het stukken beter met het aantal fouten, want het spel van Martijn was heel behoorlijk. Nog even de cijfers: 1x service fout geslagen, 2x foute beoordeling in/uit, 2x foute return, 1x te traag aan het net verschenen, 1x foute smash. Kijk en als je zo weinig weggeeft, dan is zo’n wedstrijd met 7-21 heel erg snel voorbij.

Lotte had het op de bank nogal koud gekregen. Wij op de tribune vonden dat ook het geval. Wij konden onze winterjassen aanhouden, maar Lotte ontdeed zich van haar trainingspak. Het mooie lichtblauwe shirt van Com&Sence was nu voor iedereen wel goed te zien, maar Lotte werd daar niet echt warm van.
Veel fouten in de 1e set die Lotte overigens wel met 21-17 won. Ook hier de statistieken. 6x uitgeslagen, 1x fout aan het net, 1x fout in het achterveld, 5x over Lotte heen weggeslagen, 2x uit over de achterlijn, 1x beoordelingsfout in/uit en 1x werd Lotte van een punt bestolen. De 2e set verscheen Lotte in trainingspak, want het ging nog steeds niet best met onze OSM jeugd-clubkampioene. In de 1e ontmoeting werd
het 21-9 en 21-5. Nu Lotte niet in beste doen verkeerde was het onderlinge verschil minder groot. De cijfers van de 2e set. 3x in het net geslagen, 6x over Lotte heen geslagen, 1x service uit geslagen, 1x smash uitgeslagen, 2x fout aan het net en 2x foute return. Hoewel Lotte dus niet in goede doen verkeerde, wist ze toch in 2 sets te winnen 17-21 en 15-21.

Eva deed het heel goed in de 1e set en nam direct de leiding. Na setstanden 7-11 en 15-16 en 20-20 werd er jammer genoeg met 22-20 verloren. In de 2e set liep Anouk snel van Eva weg door een 3-0 voorsprong te nemen. Eva liet zich heel even uit het veld slaan, maar wist met nieuw aangeleerde technieken de stand weer in evenwicht te brengen. Na 10-10 liep Anouk weer wat uit naar 15-11 en die slag kwam Eva niet meer te boven.
Helaas moest zij haar spel verloren geven met 21-13. Wat ging er zoal mis.
Hier volgen de cijfers: 3x foute return, 9x over Eva heen geslagen, 1x over de achterlijn geslagen, 2x gepasseerd aan de zijlijn, 1x service fout beoordeeld, 1x te laat aan het net verschenen en 1x uit terug geslagen. De cijfers van de 2e set. 4x mis geslagen, 1x te laat aan het net verschenen, 1x achter in het veld in moeilijkheden gebracht, 2x zijwaarts gepasseerd, 6x over Eva heen geslagen, 3x uit geslagen, 1x foute service en 3x in het net geslagen.

Wat moet je nu met dit overzicht van fouten? Misschien kun je er van leren.
Als je weet wat er vaak fout gaat kun je er tijdens de training zelf aan werken.

De herendubbel werd steeds een voorsprong van een punt of 3 tot 5 gehouden. In 2 sets van 15-21 en 10-21 was het OSM-duo te sterk voor BAN.

Evenzo bij de dames. Lotte had vooraf in de kantine zich tegoed gedaan aan warme thee en was van het zich warmen aan de CV duidelijk opgeknapt. Ze stond er nog wel wat warmpjes ingepakt bij, maar de kou kon haar in dit duel niet deren. De overwinning kwam in 2 sets van 12-21 en 16-21. Eva had hier een prettige revanche genomen door zeer goed kort en strak te serveren.

Beide mixen konden gelukkig voor ons gelijktijdig worden gespeeld. Wij zaten er nagal verkleumd op de tribune bij. O man, wat was het daar koud. Lotte en Elano deden er gelukkig niet lang over.
Met de tussenstanden 8-13, 13-17 werd de 1e set met 16-21 gewonnen. De 2e set ging nog rapper. Na 3-11 en 4-16 en 5-21 werden de trainingspakken snel aangetrokken.

Tot slot kregen we het nog warm van het spel in de partij van Martijn en Eva.
Spannend tot aan het slot. De 1e set leek het er nog niet op, want we keken
steeds tegen een achterstand op. In de 2e set waren de rollen omgedraaid en behaalden we een ruime zege 9-21. De 3e set was hotter dan hot. Bij aanvang werd een kleine, doch hinderlijke achterstand opgelopen. Bij de baanwissel in de 3e set was nog steeds een minieme achterstand op het scorebord. Na 13-13 en 15-15 werd er eindelijk een voorsprong genomen. Het bleef spannend, maar de voorsprong bleef gehandhaafd tot aan het eind. 19-21. Van harte gefeliciteerd met jullie overwinning, Eva en Martijn en natuurlijk ook Lotte en Elano.