za 06-10-07 12:153Westervoort 4Westervoort2 - 6
zo 09-12-07 10:009Houten 5Houten1 - 7
zo 16-12-07 10:0010Westervoort 4thuis8 - 0

OSM J4 - Westervoort J4 8 - 0
16 december 2007

Terwijl de stralende ochtendzon ons probeerde te warmen speelden wij in een te koude Bisonhal. De tegenstander was al vroeg uit Arnhem vertrokken om het vanmorgen tegen ons op te nemen.

Elano nam het op tegen Stefan. Elano had zich van de week al goed op deze tegenstander voorbereid. Stefan speelde in de eerste set met heel veel zelfvertrouwen. Stefan had immers het vorige duel weten te winnen. Elano had het gedurende de hele 1e set opnieuw heel moeilijk met het spel van de tegenstander. De lobjes werden met te weinig snelheid over het net gespeeld en de snelle Stefan zat er goed bovenop. Wat nog veel bezwaarlijker was, dat Elano's shuttles te vaak tegen het net belandde. En ging de shuttle erover, dan was Stefan door de trage lob weer snel voorin om Elano te laten twijfelen. De 1e set werd door Stefan met 18-21 gewonnen. Dit kon zo niet blijven en gaf ik Elano het advies om niet zo snel de trage lob te hanteren, maar Stefan eerst goed achterin vast te pinnen. Moest er dan toch een korte lob worden gegeven deze dan scherp/snel in te spelen, waardoor de tegenstander geen steekshuttle kon plaatsen. In de 2e set zagen we Elano een voorsprong nemen. Zijn spel was veel doeltreffender geworden en dat resulteerde in de winst van de 2e set. In de 3e set was er geen twijfel wie de overwinning zou behalen. Stefan was gebroken en moest steeds meer shuttles van de grond oprapen. Dit spel zou ik de volgende keer tegen Castellum ook maar hanteren.

De 2e heren enkel was voor Martijn. Ja, wat kan ik daar nog aan toevoegen. Martijn was veel te sterk en voor de 2e set hadden de spelers afgesproken dat de speler die de nul kon houden een lekker patatje kon verdienen. We werden wat overmoedig, maar dat was op dat moment wel begrijpelijk. Jonathan kon niets tegenover het spel van Martijn inbrengen. Het had maar een haar gescheeld of de nul was hier gevallen. Lotte zag zo'n versnapering ook wel zitten en verslikte zich al direct in de eerste set. 21-2. Voor de 2e set had ze nog een kans om de nul te houden. Heel lang ging het goed en de teamspelers waren al begonnen om het geld in te leggen, maar bij de laatste service versloeg Lotte zich en belandde de shuttle net niet in het vak. Weg patatje! In de volgende wedstrijd nam Eva het op tegen Rubi. We mochten niet van Eva verlangen dat zij een serieuze aanval op de zak patat ging doen. Neen, Eva ging voor haar winst en het maakte haar niet uit hoeveel tegen punten ze zou incasseren. Spannend was de wedstrijd wel, maar Eva deed het vandaag heel erg goed. Volgens het boekje. Goed naar achter slaan, dan kort aan het net en als de shuttle nogmaals terug kwam, dan een harde klap naar achteren. Goed genoeg om de 1e set met 21-18 te winnen. In de 2e set zette Eva haar goede spel voort en won in 2 sets haar single. 4-0 na vier spelletjes badminton.

Westervoort was aangeslagen en dat werd duidelijk tijdens het dubbelspel. Er was geen kruid tegen het spel van de OSM-mers opgewassen. In 2 korte setjes wisten de jongens de strijd in hun voordeel te beslechten. Ook de dames die hun onderlinge partijtje gelijktijdig met de heren waren gestart liepen snel uit voor een grote overwinning.

Bij de mixen hadden de Westervoorters bedacht dat de 1e mix meer kans zou maken als zij tegen de 2e Mix van OSM zouden spelen. Dat was inderdaad het geval, maar Eva en Martijn wisten in 2 sets te winnen. De 1e mix kon net zo goed administratief afgedaan worden. Lotte en Elano waren veel te sterk. Dat was het voorlopig voor dit jaar. De volgende wedstrijd staat voor 6 januari 2008 op de agenda en is tegen onze rivaal Castellum.

zo 06-01-08 10:0011Castellum 3Vleuten6 - 2
za 19-01-08 14:0013Ellaar 3Arnhem2 - 6
zo 27-01-08 10:0014BC Thiela 6thuis5 - 3