image

2017-12-30: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.

OSM Badminton heeft twee knallende clinics verzorgd voor de kinderen van de Sport Opvang Maarssen.

Voor veel badmintonners was het een lange kerstvakantie, maar niet voor onze trainers Geert-Jan Fluitman en Ronald Koenis. Zij verzorgden in de dagen na Kerst twee clinics voor de kinderen van Sport Opvang Maarssen (SOM). SOM is een BSO die elke dag aandacht besteedt aan sport. In de vakanties zijn de dagen lang en organiseren ze speciale clinics, zodat de kinderen kennis kunnen maken met meer bijzondere sporten, zoals ... badminton.


Onze trainers zijn inmiddels ervaren clinicgevers, maar met name de heel jonge kinderen (vanaf 4 jaar) vormden nog steeds een uitdaging. Voor de gelegenheid had Ronald het programma voor de kleinsten: bad-MINI-ton op de schop genomen en de spelletjes met shuttle, ballon en racket meer toegespitst op deze doelgroep. Zo konden de deelnemertjes toch iets van badminton ervaren, zonder dat ze nog kunnen overslaan. Geert-Jan nam ondertussen de groep 'grote' kinderen, die wél die shuttle konden terugslaan, onder handen. Die kregen een uitgebreide versie van de jeugdclinic. Vast onderdeel is badmintonnen met balonnen, en dat gaf de clinics een feestelijk en vaak knallend effect.


Het waren geslaagde clinics. De kinderen gingen blij met overgebleven ballon en al, naar huis. En onze trainers ... zij gingen blij en vermoeid naar huis, want twee uur deze leeftijdsgroepen gericht bezighouden vergt veel energie. Gelukkig genoten ook zij daarna van de vakantie!

Plaats je reactie onder dit bericht