image

OSM-Mannenteam Regiokampioen!

2018-02-24: Nieuws van de Technische commissie voor senioren competitie.

Alex, Jaron, Martijn en Michael wonnen het kampioenschap voor regioteams van de regio Centrum in de mannenhoofdklasse van de seniorencompetitie.

OSM-M1 won vorige maand na een razendspannende poule in de mannenhoofdklasse door over de hele competitie precies 1 partij meer te winnen dan hun directe concurrent. Alle poulewinnaars in de seniorencompetitie gaan naar de Regionale kampioenschappen voor Regioteams om te strijden welk team het beste is van de regio Centrum.


In deze klasse zijn twee poules, dus stond er voor OSM-M1 slechts 1 wedstrijd op het programma tegen de winnaar van de andere poule: Thiela M1. Een ervaren team dat vorig jaar nog op het NK stond. De wedstrijd bestond (itt tot de andere klassen) uit acht volledige partijen, net zoals een normale competitiewedstrijd.


Dus begonnen Alex Sung en Martijn Koenis aan de eerste herendubbel. En dat ging niet zo best. De eerste game ging met 13-21 naar Thiela. Maar zoals wel vaker moesten de jongens warm draaien en toen ze dat eenmaal waren, wisten ze de tweede game knap te winnen. En - nadat Thiela er drie keer van overtuigd moest worden dat ze echt die derde set moesten spelen - won OSM die ook, hoewel het errug close was: 21-19.


Jaron Klerks en Michael van der Valk startten beter in hun dubbel, maar toch gingen beide sets naar Thiela. De stand werd bepaald door het aantal gewonnen sets, dus Thiela stond voor met 3-2.


Martijn maakte in de eerste herenenkel gehakt van zijn tegenstander, althans in de eerste game. In de tweede nam hij een voorsprong, maar verspeelde die: 19-19. Toch wist hij mentaal weer op te krabbelen en maakte die laatste o-zo belangrijke punten: 21-19.


Alex speelde een kopie-wedstrijd en maakte het nóg spannenders, want hij won zijn tweede game met 22-20. Jaron leek de eerste game te gaan pakken, maar greep net mis: 19-21 en hij bleek wat aangeslagen, want de tweede game ging met ruimere cijfers naar Thiela.


Michael dan: hij kende zijn tegenstander, had 1x gewonnen en 1x verloren in de single, dus dit werd weer spannend. Hij voelde de druk met pa & ma onverwachts op de tribune en zijn vrienden ernaast. Hij verloor met 20-22 de eerste. Maar er waren tactische foutjes en dáár kan je in een wedstrijd nog wat aan doen. Dus de tactiek werd bijgesteld en tot grote vreugde van team, publiek en Michael zelf, pakte hij nog twee games voor het team: 21-18, 21-18.


Met een tussenstand van 7-5 gingen we de afsluitende dubbels in. Michael en Alex konden het simpelweg niet bolwerken, hun tegenstanders waren te sterk, en daarmee kwam Thiela weer langszij: 7-7. Dus kwam het aan op de laatste pot van Jaron en Martijn, waarin eerst Thiela, en daarna OSM een game pakte. De spanning was te snijden. Inmiddels waren de andere wedstrijden afgelopen dus alle ogen waren gericht op deze laatste allesbeslissende game. OSM starte slechte en stond vrij snel 5-9 achter. Maar nog voor de wissel wisten ze die achterstand weg te werken. Daarna bouwden ze de voorsprong uit tot 17-12. Maar Thiela kwam weer sterk terug. 15-17, nagelbijtend spannend. Toch kreeg OSM het eerste matchpoint. Een goede service met iets te hoge return van Thiela. Het gaf net genoeg ruimte voor Martijn om een strakke drive te spelen. Daarop kwam een nog hogere return terug, die hij adequaat afmaakte. Een kreet van vreugde vulde zaal: OSM-M1 regionaal kampioen!

Bij de beker waren er even minder blije gezichten, omdat de toernooileiding zei dat ze niet naar het NK mochten wegens het ontbreken van een mannen-klasse op het NK. Maar dat bleek achteraf een foutje: OSM-M1 gaat - als trotse kampioen van regio Centrum - naar het NK voor Regioteams!!


Leuk detail: er is een aanzienlijke kans dat het mannenteam op het NK moet spelen tegen Panache, het team met ex-OSMers Feye Hoekstra en Tim Koenis (ja, de broer van).Alle uitslagen staan op toernooi.nl en gelukkig hebben we de foto's nog.


Reacties

Jan Nijkamp reageerde op 26 februari 2018 om 00:23 met:

Goed om hier te lezen dat jullie met het team Regiokampioen zijn geworden. Helemaal geweldig mannen. Gefeliciteerd.
Enne ik zie ook dat ik een waardige opvolgster als fotograaf heb gekregen in Shirley. Prachtige foto's hoor.


André van der Valk reageerde op 25 februari 2018 om 16:30 met:

Gefeliciteerd heren, prachtige partijen en een mooie kroon op het seizoen.
André en Ruth


Plaats je reactie onder dit bericht