image

2018-03-11: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.

OSM Badminton geeft clinics aan De Wilde Wingerd op de Koningsspelen.

Op 20 april geven Marleen Koster, Geert-Jan Fluitman en Ronald Koenis namens OSM Badminton een ochtend lang badmintonclinics aan de kinderen van De Wilde Wingerd in het kader van de Koningsspelen.


Marleen was er vroeg bij en had al in oktober 2017 de vereniging in contact gebracht met de school. De clinics worden vanuit De Wilde Wingerd begeleid door studenten van het ROC Midden Nederland.


Het motto van de clinics staat al vast: Badminton is Fun!


Over de Koningsspelen
De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek bij de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terug kerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. De Koningsspelen zijn een gezamenlijk, actief en sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en hebben het doel te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. Het draagt bij aan een verbonden, sportieve en gezonde samenleving.


De invulling van de Koningssportdag is de vrije keuze van de deelnemende scholen en gemeenten. De Koningssportdag wil duidelijk maken dat elk kind elke dag minimaal één uur actief moet bewegen om gezond te blijven.


Om de Koningsspelen ieder jaar weer mogelijk te maken, is de hulp nodig van scholen, maatschappelijke instellingen, gemeenten, sportverenigingen en het Nederlandse bedrijfsleven. De Koningsspelen worden georganiseerd door de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation.

Plaats je reactie onder dit bericht