image

Jeugdcompetitie 2018/2019

2018-04-01: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugdcompetitie.

Het lijkt wat vroeg, maar begin mei moeten bij de Badmintonbond de teams voor het seizoen 2018/2019 opgegeven zijn. Schrijf je daarom nu in.

Wil je volgend jaar competitie spelen? Meld je dan aan via deze link bij onze jeugdcompetitieleider Yuki Tse.


De competitie loopt van eind september 2018 tot en met januari 2019. De competitieteams worden ingedeeld naar de leeftijd op 31 december 2017. Er zijn vijf groepen:


- onder 11 jaar, geboren in 2008 of later
- onder 13 jaar, geboren in 2006 of later
- onder 15 jaar, geboren in 2004 of later
- onder 17 jaar, geboren in 2002 of later
- onder 19 jaar, geboren in 2000 of later


Een badmintonmixteam bestaat minimaal uit 2 jongens en 2 meisjes. Behalve in de groep onder 11 zijn ook teams (van minimaal 4 spelers) met alleen jongens of alleen meisjes mogelijk. Daarnaast kent de jeugdcompetitie ook een gemengd team (van minimaal 3 spelers), d.w.z. jongens en meisjes willekeurig door elkaar heen. Er wordt gespeeld in poules van ten hoogste 8 teams met maximaal 14 speelweken. In een poule van 8 teams worden 2 x 7 wedstrijden gespeeld, tegen iedere tegenstander één keer thuis en één keer uit. De thuiswedstrijden beginnen op zondagochtend om 10 uur in de sporthal MFA Safari, Bisonspoor 237 en duren tot uiterlijk 13 uur (maar meestal zijn ze al om ongeveer half één afgelopen). De uitwedstrijden zijn meestal op zaterdag of zondag, maar kunnen soms ook op vrijdagavond plaatsvinden. De uitwedstrijden worden gespeeld bij andere verenigingen in de Regio Centrum van de Badmintonbond.


Als je je opgeeft voor de competitie, moet je uiteraard wel volgend seizoen lid blijven van OSM Badminton. Als je je nu opgeeft en je wilt volgend seizoen toch niet meespelen in de competitie, dan moet het competitieteam worden teruggetrokken en moet OSM Badminton een boete van € 100,- betalen aan de Badmintonbond. Deze boete zal OSM verhalen op het team dat zich terugtrekt.
Voor de begeleiding en het vervoer naar de uitwedstrijden zullen jullie ouders (per toerbeurt) moeten zorg dragen.


Het inschrijfgeld is € 68,- per team (dit geldt niet voor de reservespelers) en wordt bij het begin van de competitie (september) betaald. Als je al competitie hebt gespeeld en volgend jaar weer mee wil doen, moet je ook het inschrijfformulier inleveren en het inschrijfgeld betalen.
Ik deel de teams in samen met onze hoofdtrainer Uun Santosa. Voor de nieuwe spelers zal ik met Geert-Jan Fluitman overleggen over de teamindeling. Ik probeer de teams niet groter te maken dan drie jongens en drie meisjes per team. De grote en indeling hangt af van het aantal van de inschrijvingen en hoeveel teams gevormd kunnen worden. Ik wil zoveel als mogelijk ingeschreven spelers competitie laten spelen. Ben je toch niet ingedeeld in een team, dan wordt je algemene reservespeler.
Als jullie nu de trainingen op zaterdag volgen en je bent ingedeeld in een competitieteam volgend jaar, wordt je training vanaf september verplaatst naar de competitietraining. De trainingstijden zijn op vrijdag van 18.00-19.30 uur.


Voor meer informatie over deze competitie kun je hier nog meer lezen.
Heb je vragen mail onze jeugdcompetitieleider: Yuki Tse.


Gebruik om in te schrijven NIET het onderstaande reactieformulier, maar deze speciale contactpagina.Het ingevulde formulier moet uiterlijk 20 april ingeleverd zijn bij Yuki.

Plaats je reactie onder dit bericht