image

Beginnerstoernooi was top!

2018-05-04: Nieuws van de Technische commissie voor senioren recreanten.

Ter afsluiting van de trainingen voor beginners organiseerde OSM een beginnerstoernooi. De deelnemers vonden het top!

Gedurende het seizoen volgden veel beginners bij OSM de beginners- en gevorderdentrainingen. Nadat afgelopen maandag de laatste recreantentraining was gegeven, organiseerde trainer Ronald Koenis op de donderdag een beginnerstoernooi. Jolanda van der Laak had hapjes geregeld en - om de suikers op peil te houden - werden er ook energieke drankjes aangerukt.


Met 12 deelnemers, waarvan eentje gesmokkeld, kon iedereen lekker doorspelen op 3 banen. In ronden van 10 minuutjes speelden ze in steeds wisselende samenstelling dubbelpartijen. Het waren soms verrassende partijen, heel close, of met een groot verschil. Maar vooral heel leerzaam, leuk en gezellig.


Na 6 ronden werd de stand opgemaakt. De 4 deelnemers met de meeste punten streden om de bekers(jawel!) in een finale, die werd geleid door Leontine Luijsterburg. Aan de ene kant stonden Andrea Grim en Erwin Bekema, gecoacht door Jits Karczewski. En aan de andere kant streden Anita Pieters en Hans Niekerk, gecoacht door Iris de Rink (die zelf recht had op finaleplaats, maar die afstond aan de nummer 5). Er werd gespeeld in 3 games van 11 punten. Het werd een mooie finale: bloedfanatieke spelers en dan lag het ene team voor en dan weer het andere. De eerste game ging met 11-8 naar Andrea en Erwin. In de tweede game werd heel close. Vanaf de 9-9 kregen Andrea en Erwin meerdere matchpoints, maar ook Anita en Hans hadden de gamewinst voor het grijpen. Bij 14-14 ging het om de laatste 15e punt. Een smash belande net buiten de baan. Leontine had het goed gezien en daarmee ging de game naar Andrea en Erwin. Die wonnen zo de finale en de bekers.


Erwin was na afloop blij én opgelucht, want hij zat er op het laatst flink doorheen, standje 'overleven'. De tactiek van Andrea voorin en hij achterin had goed gewerkt. De coach van het andere team, Iris, gaf aan dat het een echte wedstrijd was en dat haar team goed had gevochten. Anita en Hans kregen ook een prijs, geen beker, maar wel een speciale shuttle. Ondanks hun verlies vonden ze het toch vooral: hardstikke leuk! Dat kan je ook goed terugzien op de foto's. De finale was een mooie afsluiting van het toernooi en iedereen vond het voor herhaling vatbaar. Het was gewoon Top!Reacties

Marida Löwik reageerde op 4 mei 2018 om 15:04 met:

Superleuk verslag en mooi om te zien; zo'n enthousiaste nieuwe groep "OSM'ers". Welkom bij de club! :-)


Plaats je reactie onder dit bericht