image

Speeders op de baan

2009-02-21: Nieuws van de Redactiecommissie voor jeugd.

Afgelopen donderdag en ook zaterdag zijn de eerste speeders op de baan gesignaleerd.

De speedbadminton-clinic, die een paar weken geleden op het NK Badminton in Almere is gevolgd, heeft een aantal OSMers aangestoken (zie eerder bericht). Afgelopen donderdag is in de zaal in Bisonspoor getest hoe je dit spel in de zaal zou moeten spelen. Het blijkt dat je veel ruimte nodig hebt, omdat je met de snelle speeder zonder veel inspanning van muur tot muur kan slaan.


Op de zaterdag gaf de familie Koenis een mini-demonstratie speedbadminton bij de jeugdgroep 2 en ook aan een paar enthousiaste kinderen van groep 1, die ondanks hun naar koffie hunkerende ouders graag tegen zo'n speeder wilden slaan. In totaal 22 kinderen deden uiteindelijk mee en na afloop liet ook de begeleiding zich niet onbetuigd. Met name als je het badminton zelf al aardig onder de knie hebt, blijkt speedbadminton erg leuk, omdat je dan snelle rallies krijgt over een afstand van 15 tot 20 meter.


Als je zelf ook speedbadmintonmateriaal wilt aanschaffen, kan dat bij een aantal webwinkels of via Ronald Koenis. Door via hem te bestellen kan je kiezen uit het assortiment van www.speedmintonplaza.nl, waarbij je 5% korting krijgt en als bestellingen gecombineerd kunnen worden, ook geen verzendkosten!

Plaats je reactie onder dit bericht