De VJC 2019 komt er aan

foto

16-11-18: Nieuws van de Technische commissie voor senioren competitie.

De Voorjaarscompetitie gaat vanaf half februari 2019 van start. Je kan je opgeven voor deze competitie tot uiterlijk 5 december.

De VJC is een recreanten-competitie en met name voor beginners een uitstekende gelegenheid om wat uitgebreider met badminton kennis te maken. Door eens tegen andere verenigingen te spelen doe je enorm veel ervaring op. Uiteraard verwacht ik ook weer de inschrijvingen van onze oudgedienden.


In totaal worden er acht tot tien wedstrijden gespeeld in de periode van medio februari tot 3 juni, de helft uit en de andere helft thuis. De thuiswedstrijden worden op donderdagavond in de SAFARI-hal gespeeld van 20:30 tot 22:30/23:30.


In de VJC bestaan de volgende competities:


Gemengd team, alle spelonderdelen
Een gemengd team bestaat uit minimaal 2 heren en 2 dames (vanaf 16 jaar). Een wedstrijd bestaat uit 8 partijen: twee maal een herenenkel, twee maal een damesenkel, een herendubbel en een damesdubbel en twee maal een gemengd dubbel.


Herenteam
Een herenteam bestaat uit minimaal 4 heren en zij spelen 4 enkelpartijen en 4 dubbels. De kans dat een herenteam ook daadwerkelijk kan meedoen, hangt af van het aantal inschrijvingen bij de bond.


Gemengd team, alleen dubbelspelen
Per dit seizoen is er een nieuwe competitie waarvoor men zich kan aanmelden; de dubbelspelcompetitie. In deze competitie worden een Herendubbel, Damesdubbel en 4 Mixdubbels gespeeld, in totaal 6 partijen dus. Een ideale competitie voor mensen die liever geen enkelspel spelen!


Opgave per team is mogelijk, maar ook individueel en daarnaast kan je je als reserve aanmelden om in te vallen als een lid van een VJC-team een keer niet kan spelen. Met het oog op de indeling, die door de bond wordt geregeld, is het van belang dat een team uit gelijkwaardige spelers bestaat. Het moet niet zo zijn dat de ene speler iedere wedstrijd van de baan wordt geveegd of dat de ander dat met de tegenstander kan doen. Daar heb je geen plezier in en je leert er niets van. Ga dus op zoek naar spelers van je eigen niveau om een team samen te stellen. Voor het opgeven moet de volgorde overeenkomen met de speelsterkte, sterkste speler bovenaan.


Uiterste inschrijfdatum is 5 december. Kosten voor deelname (bondsbijdrage) zijn €41,00 per team, je krijgt hierover bericht na je inschrijving. Inschrijven via mail of deze contactpagina.


Heb je nog vragen? Spreek me aan in de zaal of gebruik de contactpagina.


Met vriendelijke groet,
Gerben van den Bosch
Recreantencompetitieleider OSM Badminton


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.