Uun succesvol op het NVK

foto

10-03-09: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Afgelopen weekend heeft Uun Santosa met zeer veel succes meegedaan aan het Nederlands Veteranen Kampioenschap 2009. Een verslag...

Geheel in de traditie werd ook dit jaar het Nederlands Veteranen Kampioenschap in Amersfoort gehouden. Er werd niet alleen maar badminton gespeeld. Er kon ook lekker gegeten worden, want de deelnemers werden op een feestelijke rijsttafel getrakteerd. Na het eten was er gelegenheid om op de dansvloer onder het genot van live-muziek de benen te strekken.U merkt dat naast fanatiek sporten er lekker gefeest kon worden.

Over dat sporten gesproken. Er werd gespeeld in de verschillende leeftijdsklassen in trapjes van 5 jaar. Je mocht deelnemen vanaf 35 jaar tot de klasse boven de 60 jaar. Voor OSM werd deelgenomen door onze trainer Uun Santosa. Hij streed mee in het enkelspel 45+, de herendubbel 45+ met (badminton)vriend Andy Tan en ook in het gemengd dubbel kwam Uun uit in de klasse 40+ samen met Jeannette van der Werff. Ik heb me laten vertellen dat enkele badmintonspelers in andere leeftijdsklassen gingen spelen om de Maarssenbroeker te ontlopen en andere deelnemers blij verrast waren dat Uun in een lagere (lees sterkere) klasse uitkwam.

Hoewel Uun niet helemaal topfit aan de wedstrijddag kon beginnen bleek hij toch over voldoende “ausdauer” te beschikken om door te dringen naar de zondag. De dag waarop de ontknopingen zouden plaatsvinden. Net als zijn collega Lin Dan op het Engeland Open maakte Uun als titelverdediger zijn faam waar. In de enkelspel finale trof hij de coach van eredivisieploeg Duinwijck, Wim Fisscher. Wim had eerder Denny Matitawaer – de nummer 2 geplaatst - in 3 sets verslagen. Uun had zich even daarvoor opgewarmd tegen Ed Kornegoor. Een verrassende ontmoeting: niet tegen Denny, maar tegen Wim, dus opletten geblazen. Het moet gezegd Uun maakte zijn favorietenrol in het herenenkelspel helemaal waar. Geen moment kwam onze trainer in gevaar. Speels werd de eerste set afgesloten met 21-14. Ik kreeg de indruk dat Uun in de tweede set net zo speelde als tegen de OSM-heren op de woensdag. Nou dan weet je ongeveer hoe dat was. Hij stuurt je dan overal naar toe en mocht je wat te snel naar voor komen, dan weet hij je met een simpele polsbeweging het bos in te sturen. En als je wat minder snel naar voren schiet, dan wordt de shuttle zo dicht tegen het net aangespeeld dat je er vervolgens niets meer mee kunt. Nou zou speelde Uun dus die tweede set in de finale tegen Wim Fisscher. De tweede set ging onder veel applaus naar de ex-Nederlands Kampioen Badminton.

Ook in het gemengd dubbel was er een eerste plaats. Arjan Regtien en mixpartner Yvonne Verkerk-Copier, beide spelers die in de competitie uitkomen voor team 1 van BC Culemborg namen het op tegen hun trainer Uun Santosa en Jeannette van der Werff (ook zij een ex-Nederlands badmintonkampioene als ik me niet vergis). Na een spannende eerste set die door Uun en Jeannette met 21-19 werd gewonnen, volgde een betrekkelijk relaxte tweede set, die ook met 21-15 op naam van dit duo kon worden opgeschreven.

Eerder wist de onze kampioen samen met Andy Tan dit resultaat in de herendubbel te behalen. Na op de zaterdag het duo Adri Hoff/Pieter Karmann en Denny Matitawaer/Hans van Os te hebben verslagen kregen we op zondag de finalepartij uit de poule tegen Marcel Beijen/Philippe Weijling. Na een boeiende partij bleek aan het eind de suprematie van Santosa/Tan toch weer zege te vieren. Door deze winst te behalen wist Uun Santosa drie maal de eerste prijs op overtuigende wijze op zijn naam te brengen. Felicitaties met dit glansrijk behaalde toernooi resultaat.

Klik hier voor de foto's.
Meer foto's op www.staaterop.nl.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.