image

Goede start competitie

2007-09-25: Nieuws van de Redactiecommissie voor senioren competitie.

Afgelopen weekend is de najaarscompetitie weer begonnen. Met overwegend winstpartijen is OSM Badminton de competitie goed van start gegaan.

Het nieuws over de afbraak van de Bisonhal heeft de competitiespelers van OSM gelukkig niet uit het veld geslagen. Dat de clubs de uitnodiging een week na de vergadering van de gemeente hebben ontvangen, geeft in ieder geval weer moed; de gemeente heeft blijkbaar nog niet alle zaken op orde. Het besluit van de gemeente staat echter al vast, alleen moet de raad het nog goedkeuren. Inspraak lijkt dus niet meer mogelijk, maar op donderdagavond 4 oktober kan sportminded maarssen zijn stem nog wel laten horen.


Het eerste team van OSM is daverend van start gegaan in de landelijke competitie. Het duel begon met de heren dubbel. Een zeer spannende 3-setter opende de wedstrijd. Om ieder punt werd gestreden, met een winst in de eerste set voor OSM. De verlenging in de tweede liep net verkeerd af en met een stand van 19-21 in de derde set, kun je wel stellen dat de spanning te snijden was. Verlies voor de heren. Maar niet getreurd, er was nog niets veloren. De dames maakten overtuigend de stand weer gelijk. Hierna werden ook alle singles redelijk overtuigend door OSM in 2 sets gewonnen. Ook de mix van Ronald en Sietske ging met 2x 21-18 naar OSM, en de laatste set van de mix van Niels en Mirjam toonde aan dat Nijkerk blijft knokken tot het laatste punt. Met een uitslag van 24-22 kan met recht gezegd worden dat we een mooie wedstrijd gezien hebben. Met een 7-1 resultaat een prima prestatie van OSM 1 op deze eerste competitiedag.


Uiteraard werd er nog veel meer gespeeld in onze solide Bisonhal. Het jongste team speelde aan de andere kant van de hal. De leden van OSM J7 hebben vorig jaar allemaal al proefgedraaid en moeten dit jaar laten zien dat ze erbij horen. Het team was vorig jaar als laatste geëindigd, met louter enige individuele overwinningen. Toch bleven zij gemotiveerd om dit jaar weer mee te doen. Dus ook zij waren om 10.00 uur aan hun wedstrijd tegen Houten begonnen. Hoewel veel wedstrijden in het begin aardig gelijk opliepen, liep OSM na 5 tot 10 punten toch steeds weer flink uit. Het team liet geen punt liggen en trokken alle sets naar zich toe. Een dergelijke uitslag bij deze kleintjes is altijd sneu voor de tegenstanders, maar ook zij zijn dit jaar aan de competitie begonnen en zullen het eerste jaar even door moeten bijten. Voor de kleintjes van OSM is een 8-0 overwinning natuurlijk de kroon op hun inzet na een heel seizoen verliezen. Laten we hopen dat er nog veel kroontjes zullen volgen.


Met twaalf teams in de competitie zijn er nog veel meer wedstrijden gespeeld en ze zijn niet allemaal zo florissant verlopen als deze beide wedstrijden. Het verloop van die wedstrijden kan op de website www.osmbadminton.nl nog eens rustig bekeken worden.


Aanstaande zondag kunnen de wedstrijden ook vanaf de tribunes van Bisonsport gadegeslagen worden. Met de Bisonbar binnen handbereik en top badminton in de hal, is het toch wel aardig om eens te komen kijken.


Reacties

Ronald Kieft reageerde op 25 september 2007 om 11:37 met:

Laat ik aftrappen met de eerste reactie op de nieuwe website:


Iedereen gefeliciteerd met de goede start. Heb je niet gewonnen? Treur dan niet, de start is nu al goed en met jouw team kan het alleen nog maar beter.


:-)


Plaats je reactie onder dit bericht