image

Erelid Sandor Musto

2019-01-05: Nieuws van het Bestuur voor iedereen.

Sandor heeft op het champagnetoernooi afscheid genomen en is daarbij benoemd tot erelid van OSM.

Met 82 is Sandor Musto het oudste lid van OSM Badminton. Wegens gezondheid, of eigenlijk vooral om te voorkomen dat medeleden last krijgen van zijn gezondheidsproblemen, heeft hij zijn rackets aan de wilgen gehangen. Op het champagnetoernooi kwam hij langs om afscheid te nemen van iedereen die hij ooit heeft verslagen: en dat waren dus alle aanwezigen.


Sandor is voor de vereniging een goed voorbeeld hoe je badminton moet spelen: altijd positief, altijd sportief, altijd aanmoedigend en altijd bereid om met wie dan ook te spelen. Daarom heeft het bestuur hem tot erelid van OSM Badminton benoemd.


Leen Schipper hield een mooie toespraak:
Sandor,
Jammer dat je stopt, vanwege de gelegenheid hebben we wat rondgevraagd voor een paar geweldige anekdotes. Wat ik hoorde was een verhaal over competitiewedstrijden waarin de tegenstander zich veelal verkeek op jou. Onder het motto "die kunnen we hebben" zijn er aardig wat tegenstanders geweest die zich verkeken hebben op je tactisch inzicht, je techniek en je wil om te winnen.


Ik kan mij herinneren dat ik, toen ik begon met badmintonnen, opkeek naar je en tijdens met name tijdens de maandagavonden hoopte dat de schreeuw “SCHITTEREND” ook een keer zou galmen na een slag van mij ... maar veelal bleef het bij een ook duidelijke “SUND” na weer een misser mijnerzijds. Overigens was het voor jou geen enkel probleem om met beginners, gevorderden of vergevorderden te spelen. Het ging je altijd om het spelplezier.


Je tactisch inzicht en daarmee ook je verbazing over het totaal ontbreken van tactisch inzicht bij je medespeler (ook weer een herinnering uit eigen geheugen) is bekend en voor mij op een heel hoog niveau. Verder vond ik en met mij meer mensen het razend knap dat je twee avonden in de week kon badmintonnen en daarnaast ook nog bijna dagelijks ging tennissen. Twee totaal verschillende technieken maar heel knap uit elkaar gehouden. Alhoewel, jij bent één van de weinigen die het over
deuce heeft in een badmintonpartij.


Wat opvalt is dat je al die jaren met veel plezier ook wat op de achtergrond was als je vraagt aan een aantal oudgedienden naar Sandor was de uitspraak “niet teveel poespas” toch vaak gehoord. Daarom wil ik je hierbij dit boeket aanbieden. Maar dat is niet alles, want met zo"n badmintonverleden en vooral vanwege je sportieve instelling heeft het bestuur besloten om je tot erelid te benoemen!


Sandor, het ga je goed en schroom niet om zo af en toe nog even langs te komen.


Daarna mocht iedereen op de foto met Sandor en gaf hij zijn rackets en shirt weg: een mooi symbool voor zijn inzet bij onze vereniging.


Reacties

Rowin Niewerth reageerde op 10 januari 2019 om 15:10 met:

Wauw,
Sandor heeft vele jaren mee gemaakt bij de vereniging en veel nieuwe leden verwelkomt op het veld.


het ga je goed!


Plaats je reactie onder dit bericht