image

Koningsspelen op de Joannes XXIII

2019-04-15: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.

Ter gelegenheid van de Koningsspelen was OSM op de basisschool Joannes XXIII om met de kinderen te badmintonnen.

Geert-Jan Fluitman en Ronald Koenis gaven badmintonclinics aan de groepen 3 en 5 van de Joannes XXIII, een basisschool in Utrecht Overvecht. Het was weer een klein feestje op deze feestelijke dag. Helaas niet de hele ochtend, want de school startte de Koningsspelen op de buitensportvelden. Maar in de middag gingen de Koningsspelen door in de gymzaal van de school en daar konden we wel uit de wind badmintonnen.


Zo'n 70 kinderen kwamen langs en deden spelletjes met shuttle, racket én ballon. Zelfs de concierge deed de gymzaal aan, en maakte deze sfeervolle foto's.


De gymlerares vond het hele leuke clinics: Ik zag dat de kinderen enthousiast waren, zeker over het oefenen met de ballonnen. Leuk was dat ze drie onderdelen hadden, dus allemaal betrokken waren. Ze waren enthousiast, omdat de clinicgevers dat zelf ook uitstraalden.


Over de Koningsspelen
De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek bij de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend evenement, altijd op een vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. De Koningsspelen zijn een gezamenlijk, actief en sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en hebben het doel te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. Het draagt bij aan een verbonden, sportieve en gezonde samenleving.

Plaats je reactie onder dit bericht