image

OSM-teams op weg naar het NK voor Regioteams

2019-05-15: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Waar een aantal jeugdteams en het mannenteam al zeker zijn van deelname aan het NK, strijden er ook nog teams om zich te kwalificeren voor het NK.

Badminton is een zeer interessante sport geworden met vele deelnemers. Dit betekent ook dat de regioteams die als eerste geëindigd zijn in de regiocompetitie in diverse klassen recht zouden hebben op deelname aan het Nationaal Kampioenschap voor Regioteams. Echter het aantal teams is te groot geworden. Hierdoor heeft men een kwalificatie opgezet waarbij de teams hun deelname aan het NK moeten verdienen. Dit moet in een aantal voorrondes uiteindelijk de teams opleveren die op het NK gaan strijden.


Zaterdag 11 mei was de eerste voorronde van de kwalificatiewedstrijden voor winnaars van de regiocompetitie in de 5e – 8e divisie. Voor OSM badminton hebben de teams OSM-1 in de 6e divisie en OSM-2 in de 7e divisie deelgenomen. De wedstrijden bestaan uit MD, VD, 1 ME, 1 VE en 1 GD. Alleen de poolwinnaars gaan door naar de volgende voorronde.


OSM-1, bestaande uit Alex Sung, Dave TSE, Ingeborg Steen en Joyce Sung hebben deelgenomen in de 6e divisie. Zij zijn in hun pool tweede geworden met twee gewonnen (5-0 en 4-1) en een verloren wedstrijd (3-2). Het eerste team in de pool heeft alle drie de wedstrijden gewonnen. Helaas eindigt hier de deelname voor OSM-1.


OSM-2 bestaat ui: Lars van Doremalen, Sven Maatman, Elianne de Haan, Natsja Hijweegen en Anouk van Verseveld. In een pool met vier teams in de 7e divisie voorronde moest er gestreden worden. Alle drie wedstrijden zijn met 3-2 gewonnen, waardoor zij winnaar geworden zijn in hun 1e voorronde en doorgaan naar de volgende voorronde op 8 juni. Dus OSM-2 is al een stuk op weg naar het NK voor Regioteams op 22/23 juni in de Hanzehal Zutphen, Fanny Blankers-Koenweg 2, 7203 AA Zutphen.

Plaats je reactie onder dit bericht