OSM-teams op weg naar het NK voor competitieteams

foto

15-05-19: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Waar een aantal jeugdteams en het mannenteam al zeker zijn van deelname aan het NK voor competitieteams, moesten twee OSM-teams zich eerst nog kwalificeren.

De opzet van de seniorencompetitie is ingrijpend gewijzigd. De oude regionale klassen zijn dit seizoen opgezet als landelijke divisies met heel veel afdelingen over Nederland. Dit betekent dat de teams die als eerste geƫindigd zijn in hun afdeling niet allemaal naar het NK voor competitieteams door kunnen. Daarvoor heeft de bond voorrondes in toernooivorm bedacht. Zaterdag 11 mei was de eerste voorronde van de kwalificatiewedstrijden voor afdelingwinnaars in de 5e tot 8e divisie. De wedstrijden bestaan uit MD, VD, 1 ME, 1 VE en 1 GD. Alleen de poulewinnaars gaan door naar de volgende voorronde.


OSM-1, bestaande uit Alex Sung, Dave Tse, Ingeborg Steen en Joyce Sung, hebben deelgenomen in de voorronde voor de 6e divisie. Zij zijn in hun poule tweede geworden met twee gewonnen (5-0 en 4-1) en een verloren wedstrijd (3-2). Alleen het eerste team van de poule kwalificeert zich, dus eindigt het hier OSM-1.


In OSM-2 spelen Lars van Doremalen, Sven Maatman, Elianne de Haan, Natasja Hijweegen en Anouk van Verseveld. zij wonnen alle wedstrijden met 3-2 in hun poule van de 7e divisie. Ze gaan door naar de tweede voorronde die gespeeld wordt op 8 juni.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.