OSM Jeugdclubkampioenschappen 2019

foto

19-05-19: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.

Julie de Kock en Berend van Brenk zijn de jeugdclubkampioenen geworden.

Met 28 deelnemers en 80 wedstrijden heeft de jeugd van OSM zich goed in het zweet gewerkt tijdens de Jeugdclubkampioenschappen 2019.

De jongste jeugdspelers: Joep Heusinkveld, Maartje Muller, Roos Langendijk en Erik de Jong speelden onderling partijen enkel en alle mogelijke dubbelcombinaties. Bij de enkel is Joep de winnaar. Hij had op één set na alle wedstrijden gewonnen. Maartje was de enige die in een 3-setter een set van Joep wist te winnen. Zij is tweede geworden. Deze twee spelers waren ook bij de dubbel het sterkste. Joep behaalde de meeste punten, Maartje werd tweede.


Bij de jongens waren er 18 deelnemers. In twee categorieën zijn de wedstrijden enkel en dubbel gespeeld. Mees Heusinkveld en Mees Schaft speelden de finale JE2. Een spannende wedstrijd waarin Mees Schaft in een driesetter wist te winnen. De wedstrijd om de derde en vierde plaats is gewonnen door Luka Jaspers. Ook dit was heel spannend. De eerste set was voor Gjert Dalhuisen, daarna wist Luka de wedstrijd te keren.


De derde en vierde plaats bij JE1 werd gepeeld tussen Jits Karczewski en Jasper Vrij. Met mooie rally’s en goed gemaakte punten wist Jits de wedstrijd te winnen waarmee de derde plaats voor hem was. De jongensfinale JE1 ging tussen Berend van Brenk en Danny Edelbroek. Een stevig partij met flink wat emotie bij gemaakte punten. Berend was de sterkste en is hiermee OSM-Badminton Jeugdclubkampioen jongens 2019.


De dubbelpartijen bij de jongens waren erg spannend. Lange rally’s en veel gepeelde punten. Bij JD1 wisten Jamie Edelbroek en Jits Karczewski hun inzet net niet te verzilveren in winst. Bij al hun wedstrijden zijn driesetters gespeeld. Hun wedstrijd tegen de uiteindelijke winnaars Koen Benard en Berend van Brenk verloren ze in de laatste set met 24-26. Bij de JD2 ging de eerste prijs naar Luka Jaspers en Mees Schaft.


De vijf deelnemers bij de meisjes speelden in één poule. De tweede plaats was voor Mahi Goyat. Zij wist als enige bijna een set te winnen (23-25) van Julie de Kock. Julie mag zich hiermee voor het tweede opeenvolgende jaar OSM-Badminton Jeugdclubkampioen meisjes 2019 noemen.


Bij de meisjesdubbel waren de teams aan elkaar gewaagd. Ieder team heeft een wedstrijd gewonnen. Nicole Tang en Stefanie Kip werden door de winst van een driesetter het koppel met de meest gewonnen games en dus de winnaar van de meisjesdubbel.


Ook de Gemengd Dubbelwedstrijden waren spannend. De teams waren aan elkaar gewaagd. De wedstrijden zijn met hoge punten en één driesetter gespeeld. Julie de Kock en Sverre Dalhuisen zijn met de eerste prijs naar huis gegaan.


De organisatie van het Jeugdclubkampioenschap kijkt terug op een leuk kampioenschap waarbij deelnemers veel wedstrijden konden spelen. De indeling was dusdanig dat gelijkwaardige spelers elkaar ontmoetten waardoor goede wedstrijden met lange rally’s werden gespeeld. Deelnemers bedankt. We hopen dat jullie (en andere OSM-jeugdleden) volgend jaar weer meedoen.


Alle uitslagen staan op toernooi.nl en de foto's van het toernooi zijn in het fotoalbum te zien.


Namens de organisatie: tot volgend jaar!
Andrea Grim, Jenny Fleuren, Mirjam Limbeek-Biezepol en Yuki Tse.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.