image

Airbadminton

2019-05-27: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Een nieuwe variatie voor outdoor badminton.

Outdoor Badminton is een nieuwe officiële sport. De Badminton World Federation (BWF) heeft de sport op 14 mei 2019 gelanceerd onder de naam AirBadminton.
AirBadminton is ontwikkeld is om buiten te spelen op een veld met een ondergrond van gras, zand of gewoon de straat. Op zand speel je op je blote voeten en op andere ondergronden met sportschoenen. Om de sport te promoten zijn er Badminton Festivals georganiseerd door Badminton Nederland. Alle evenementen vind je hier .

De Badminton Festivals bieden een uitstekend platform om kennis te maken met AirBadminton een nieuwe stoere sport waaraan je meteen verslaafd raakt en die de hele wereld verovert. Nederland is een van de eerste landen waar AirBadminton als officiële sport gespeeld wordt, dus mis het niet! Iedereen kan het doen. Zelfs ook als je nog nooit gewoon badminton hebt gespeeld.

Het dichtsbijzijnde festival wordt gehouden op City Plaza in Nieuwegein op zaterdag 13 en zondag 14 juli. Op beide dagen zal het marktterrein gratis toegankelijk zijn van 10:00 tot 16:00.
Op zaterdag zijn er 3 clinics en kun je je opgeven op welk tijdstip je mee wilt doen.
Op zondag kun je meedoen aan een Airbadminton toernooi.

De spelregels kun je hier vinden samen met de afmetingen van het veld.


Plaats je reactie onder dit bericht