image

Airbadminton

2019-05-27: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Airbadminton gelanceerd als nieuwe variant van buitenbadminton.

De Badminton World Federation (BWF) heeft een nieuwe officiële sport op 14 mei 2019 gelanceerd onder de naam AirBadminton. Een nieuwe, stoere sport waaraan je meteen verslaafd raakt en die de wereld kan veroveren.


AirBadminton is buiten te spelen op een veld met een ondergrond van gras, zand of gewoon de straat. Op zand speel je op je blote voeten en op andere ondergronden met sportschoenen. Iedereen kan het doen, ook als je nog nooit gewoon badminton hebt gespeeld. De sport kent eigen spelregels en baanafmetingen. De speciaal ontwikkelde AirShuttle is helaas nog niet te koop. Tijdens de festivals kan je spelen met een prototype. Dit prototype krijgt nog één update en zal vervolgens in productie gaan. De planning van de BWF is dat deze eind 2019/begin 2020 op de markt zal komen.Nederland is een van de eerste landen waar AirBadminton gespeeld wordt. Je kan het uitproberen op de Badminton Festivals georganiseerd door Badminton Nederland. Het dichtsbijzijnde festival wordt gehouden op City Plaza in Nieuwegein op zaterdag 13 en zondag 14 juli. Op beide dagen zal het marktterrein gratis toegankelijk zijn van 10:00 tot 16:00. Op zaterdag zijn er 3 clinics en kun je je opgeven op welk tijdstip je mee wilt doen. Op zondag kun je meedoen aan een Airbadminton toernooi.


Reacties

Ronald Koenis reageerde op 11 april 2020 om 12:20 met:

Hi Heleen,
Ze zijn nog niet verkrijgbaar, maar op AirBadminton.nl staat het laatset nieuws daarover. Ik sta ook te popelen om ze te proberen!


Heleen reageerde op 11 april 2020 om 12:00 met:

Waar kan ik airbadminton shuttles kopen? En hoeveel kosten ze ongeveer?


Plaats je reactie onder dit bericht