image

Zilver op NK voor OSM Mannen

2019-06-23: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Met twee teams stond OSM op het NK voor competitieteams, en de mannen gingen met zilver naar huis.

Het NK voor competitieteams werd gehouden in Zutphen. Met 5 jeugd-categorie├źn en 8 senioren-categoriee├źn was het een druk toernooi. In bijna elke categorie speelden de teams op de eerste dag in twee poules van 3 of 4 teams. De beste twee gaan op de tweede dag naar de kruisfinales, en daarna volgt de echte finale. Elke wedstrijd bestaat uit 5 partijen i.p.v. de gebruikelijke 8, dit om tijd te besparen.


OSM-J1 met Julie de Kock, Stefanie Kip, Berend van Brenk en Danny Edelbroek kwam uit in de categorie jeugd onder 19. In de eerste wedstrijd tegen BC Asterix bleek het niveau van de tegenstander hoger te liggen dan OSM. Alleen Berend wist een set van de tegenstander af te snoepen. In de tweede wedstrijd tegen het altijd goede Almere wist hij zijn enkelpartij te winnen en samen met Danny pakte hij in een spannende driesetter het tweede punt. Helaas bleef het daarbij en met 2-3 ging het team niet door naar de kruisfinales. De andere twee teams wel, en in die kruisfinales bleek dat de andere poule veel lichter was, daar had OSM eenvoudig van kunnen winnen. Die twee teams werden met 5-0 aan de kant gezet, waarna Almere verrassend de finale van Asterix won.


OSM-Mannen1 met Jaron Klerks, Martijn Koenis, Michael van der Valk en Pieter van Moorselaar was voor de gelegenheid (net als op het Regionale Kampioenschap) aangevuld met Alex Sung. Zij speelden een lekkere eerste wedstrijd tegen Maassluis tot het moment dat Alex ongelukkig terecht kwam en op 18-16 voorsprong in de derde set moest dealen met een knieblessure. Hij kon nauwelijks lopen, maar bleef wel overend, ook nog in de partij die hij met 22-20 wist te winnen. Martijn had al zijn single gewonnen, en ook de dubbels gingen naar OSM: 4-1, een goed begin.


De tweede wedstrijd tegen ELO was voor de vorm. Dit mannenteam speelt namelijk in een regio waar het mannenbadminton een stuk lager van niveau is. De voorspelde 5-0 voor OSm kwam er ook zonder moeite. Daarmee plaatste OSM zich voor de kruisfinales. Daarin troffen ze het mannenteam van Veghel. Zonder het enkelspel van Alex, wisten zowel Martijn als Michael hun enkelpartij knap te winnen. Alex speelde wel weer mee in de dubbel en met Jaron was Veghel daarin kansloos. 3-2, genoeg voor de finale.


In de finale stond het team opnieuw tegen Maassluis. Nu speelde Martijn de eerset enkelpartij, en Alex de tweede. Martijn verloor net, Alex wist zijn partij na een verloren eerste set knap om te draaien en won. Pieter kon het in zijn enkelpartij net niet bolwerken, zodat de dubbels - OSM sterke wapen - beide gewonnen moesten worden. Het team maakte zich op een een strijd, maar de tegenstander had een onsportieve truc toegepast door hun dubbels om te draaien. Het eerste dubbel van OSM won eenvoudig, maar het tweede dubbel had geen kans tegen het eerste dubbel van Maassluis. 2-3, en we kunnen nog lang filosoferen of OSM hier eigenlijk niet sterker was. Maar omdraaien mag, en dat pakte goed uit voor Maassluis.


Gelukkig konden onze jongens nog wel lachten:

Plaats je reactie onder dit bericht