image

Melden van namen

2019-07-02: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Als je verslagen maakt, dan alleen namen van tegenstanders vermelden na toestemming.

We hebben een klacht gekregen van een tegenstander over het vermelden van de namen in een wedstrijdverslag.


Begrijpelijk als je de uitslagen volledig wilt overnemen. We zoeken naar een privacy-specialist die kan aangeven of dit nu wel of niet mag vanuit de AVG, maar tot die tijd raden we aan om geen namen van tegenstanders meer te gebruiken, zodat we wegblijven van discussie.


Desalwelteplus vragen we de schrijvers om wel door te gaan met de verslagen, het blijkt onder de leden en ook bij de tegenstanders toch veel gelezen te worden!


Reacties

Jan Nijkamp reageerde op 10 augustus 2019 om 10:17 met:

Op het internet gaan grasduinen en stootte op het artikel Mag een sportvereniging foto’s van haar leden of van het publiek online publiceren, gelet op de AVG?. Wanneer ik dit lees, is de wet niet erg duidelijk over dit onderwerp, maar geeft het de clubs enige speelruimte. In jullie voorbeeld lijkt het mij wel mogelijk om bij de einduitslag tussen beide spelers de stand met de namen door te geven en dat daar geen toestemming voor nodig is. Wel is het zo dat je bij een klacht beter de zaak niet op de spits moet drijven en alsnog de naam van deze tegenstander(s) weg poetst.


Plaats je reactie onder dit bericht