image

De VJC 2020 komt er aan.

2019-11-11: Nieuws van de Technische commissie voor senioren.

De Voorjaarscompetitie gaat medio februari 2020 van start. Men kan zich opgeven voor deze competitie tot 29 november 2019.

Beste OSM'ers,


De VJC is een recreanten-competitie en met name voor beginners een uitstekende gelegenheid om wat uitgebreider met badminton kennis te maken. Door eens tegen andere verenigingen te spelen doe je enorm veel ervaring op. Uiteraard verwacht ik ook weer de inschrijvingen van onze oudgedienden.


In totaal worden er acht tot tien wedstrijden gespeeld in de periode van medio februari tot eind mei, de helft uit en de andere helft thuis. De thuiswedstrijden worden op donderdagavond in de SAFARI-hal gespeeld van 20:30 tot 22:30/23:00.
In de VJC bestaan de volgende competities:


Gemengd team, alle spelonderdelen.
Een gemengd team bestaat uit minimaal 2 heren en 2 dames (vanaf 16 jaar). Een wedstrijd bestaat uit 8 partijen: twee maal een herenenkel, twee maal een damesenkel, een herendubbel en een damesdubbel en twee maal een gemengd dubbel.
Herenteam.
Een herenteam bestaat uit minimaal 4 heren en zij spelen 4 enkelpartijen en 4 dubbels. De kans dat een herenteam ook daadwerkelijk kan meedoen, hangt af van het aantal inschrijvingen bij de bond.
Gemengd team, alleen dubbelspelen.
In deze competitie worden een Herendubbel, Damesdubbel en 4 Mixdubbels gespeeld, in totaal 6 partijen dus. Een ideale competitie voor mensen die liever geen enkelspel spelen!


Opgave per team is mogelijk, maar ook individueel en daarnaast kan je je als reserve aanmelden om in te vallen als een lid van een VJC-team een keer niet kan spelen. Met het oog op de indeling, die door de bond wordt geregeld, is het van belang dat een team uit gelijkwaardige spelers bestaat. Het moet niet zo zijn dat de ene speler iedere wedstrijd van de baan wordt geveegd of dat de ander dat met de tegenstander kan doen. Daar heb je geen plezier in en je leert er niets van. Ga dus op zoek naar spelers van je eigen niveau om een team samen te stellen. Voor het opgeven moet de volgorde overeenkomen met de speelsterkte, sterkste speler bovenaan.


Uiterste inschrijfdatum is 29 november. Kosten voor deelname (bondsbijdrage) zijn €41,00 per team, je krijgt hierover bericht na je inschrijving. Inschrijvingen graag per e-mail.


Heb je nog vragen? Spreek me aan in de zaal of gebruik deze contactpagina en NIET de reactie onder dit artikel.


Met vriendelijke groet,
Gerben van den Bosch
Recreantencompetitieleider OSM Badminton


Plaats je reactie onder dit bericht