image

Aanmelden jeugdcompetitie

2020-03-19: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.

Wil je volgend seizoen meedoen met de jeugdcompetitie? Meld je dan voor 7 april 2020 aan.

Wil je volgend jaar competitie spelen? Meld je dan aan via deze speciale contactpagina bij onze jeugdcompetitieleider Mirjam Limbeek. Het lijkt wat vroeg, maar begin mei moeten bij de Badmintonbond de teams voor het seizoen 2020/2021 opgegeven zijn. Schrijf je daarom voor 7 april in.


De competitie loopt van eind september 2020 tot en met januari 2021. De competitieteams worden ingedeeld naar de leeftijd op 31 december 2020. Er zijn vijf groepen:


- onder 11 jaar, geboren in 2010 of later
- onder 13 jaar, geboren in 2008 of later
- onder 15 jaar, geboren in 2006 of later
- onder 17 jaar, geboren in 2004 of later
- onder 19 jaar, geboren in 2002 of later


Een badmintonmixteam bestaat minimaal uit 2 jongens en 2 meisjes. Behalve in de groep onder 11 zijn ook teams (van minimaal 4 spelers) met alleen jongens of alleen meisjes mogelijk. Daarnaast kent de jeugdcompetitie ook een gemengd team (van minimaal 3 spelers), d.w.z. jongens en meisjes willekeurig door elkaar heen. Er wordt gespeeld in poules van ten hoogste 8 teams met maximaal 14 speelweken. De opstapcompetitie wordt gespeeld in poules van ten hoogste 6 teams met maximaal 10 speelweken. In een poule van 8 teams worden 2 x 7 wedstrijden gespeeld, tegen iedere tegenstander één keer thuis en één keer uit. De thuiswedstrijden beginnen op zondagochtend om 10 uur in de sporthal MFA Safari, Bisonspoor 237 en duren tot uiterlijk 13 uur (maar meestal zijn ze al om ongeveer half één afgelopen). De uitwedstrijden zijn meestal op zaterdag of zondag, maar kunnen soms ook op vrijdagavond plaatsvinden. De uitwedstrijden worden gespeeld bij andere verenigingen in de Regio Centrum van de Badmintonbond.


Als je je opgeeft voor de competitie, moet je uiteraard wel volgend seizoen lid blijven van OSM Badminton. Als je je nu opgeeft en je wilt volgend seizoen toch niet meespelen in de competitie, dan moet het competitieteam worden teruggetrokken en moet OSM Badminton een boete van € 100,- betalen aan de Badmintonbond. Deze boete zal OSM verhalen op het team dat zich terugtrekt.
Voor de begeleiding en het vervoer naar de uitwedstrijden zullen jullie ouders (per toerbeurt) moeten zorg dragen.


Het inschrijfgeld is € 68 per team (dit geldt niet voor de reservespelers) en wordt bij het begin van de competitie (september) betaald. Voor de opstapcompetitie is het inschrijfgeld € 20 per team. Als je al competitie hebt gespeeld en volgend jaar weer mee wil doen, moet je ook het inschrijfformulier inleveren en het inschrijfgeld betalen.
Ik deel de teams in samen met onze hoofdtrainer Uun Santosa. Voor de nieuwe spelers zal ik met Geert-Jan Fluitman overleggen over de teamindeling. De grootte en indeling van de teams hangt af van het aantal inschrijvingen en hoeveel teams gevormd kunnen worden. Ik wil zoveel mogelijk ingeschreven spelers competitie laten spelen. Ben je toch niet ingedeeld in een team, dan wordt je algemene reservespeler.
Als jullie nu de trainingen op zaterdag volgen en je bent ingedeeld in een competitieteam volgend jaar, wordt je training vanaf september verplaatst naar de competitietraining. De trainingstijden zijn op vrijdag van 18.00-19.30 uur.


Voor meer informatie over deze competitie kun je hier nog meer lezen.
Heb je vragen mail onze jeugdcompetitieleider Mirjam Limbeek.
Gebruik om in te schrijven NIET het onderstaande reactieformulier, maar deze speciale contactpagina.


Heb je specifieke wensen, geef dat dan door. We proberen indien mogelijk aan je wensen tegemoet te komen. Ben je toch niet ingedeeld in een team, dan word je algemene reservespeler.

Plaats je reactie onder dit bericht