image

Buitenbadminton ook voor de senioren van start

2020-05-18: Nieuws van de Technische commissie voor senioren.

Met ingang van 19 mei kunnen de volwassenen ook buiten badmintonnen.

Sinds 11 mei is het ook voor volwassenen toegestaan om in de buitenlucht in groepsverband te gaan sporten. Afgelopen week hebben we een kleine pilot gehouden of dit voor OSM badminton te doen is en met succes.


Als vervolg op de pilot wil de TC graag op dinsdag en donderdagavond met de senioren buiten gaan badmintonnen. Dit gaan we doen op een voetbalveldje in het park van Valkenkamp, vlakbij de atletiekbaan (in de luwte, uit de zon). Hiervoor geldt wel: de ruimte is beperkt, het kan dus zijn dat als er teveel mensen zijn, we daar een oplossing voor moeten gaan zoeken.


Als je wilt spelen, kom dan dinsdag en/of donderdagavond om 20:00 uur naar de parkeerplaats bij de atletiekbaan in Zwanenkamp. Vandaar lopen we dan naar het voetbalveldje.


We hebben ons aan het hiervoor aangepaste corona-protocol te houden, dus iedereen heeft o.a. een eigen stukje veld. Voor de senioren geldt dat je zelf je baanafzetting mee moet nemen. Denk bijvoorbeeld aan 4 pylonen, 4 flessen water, 4 tuinkabouters, ... Het maakt niet uit wat, als het er maar 4 zijn. Daarmee markeer je zelf je eigen veld.


Voor het buitenbadminton hanteren we deze spelregels, voel je vrij om daar verbeteringen in aan te brengen. Let op: spelen op gras heeft een hoger risico op uitglijden en verborgen kuilen.


Maar laat je daardoor niet afschrikken: buitenbadminton is heel leuk en ontspannend. Kom lang om het te proberen, dan zien we elkaar op de baan, de grasbaan wel te verstaan!


De Technische Commissie

Plaats je reactie onder dit bericht