image

De NJC 2020 gaat 'gewoon' door.

2020-06-19: Nieuws van de Technische commissie voor senioren.

De Najaarscompetitie voor recreanten (NJC) is met name voor beginnende recreanten een uitstekende gelegenheid om wat meer wedstrijdervaring op te doen. De NJC gaat naar verwachting medio september 2020 van start. Men kan zich opgeven voor deze competitie tot 23 juli 2020.

Beste OSM'ers,


Ik hoop dat het goed gaat met jullie!


Na maanden (vrijwel) geen badminton te hebben gespeeld, wil ik jullie toch vragen om na te denken over eventuele deelname aan de Najaarscompetitie 2020. Want deze gaat vooralsnog 'gewoon' door. De NJC gaat medio september 2020 van start. Men kan zich opgeven voor deze competitie tot 23 juli 2020.


De NJC is een recreanten-competitie en met name voor beginners een uitstekende gelegenheid om wat uitgebreider met badminton kennis te maken. Door eens tegen andere verenigingen te spelen doe je enorm veel ervaring op. Uiteraard verwacht ik ook weer de inschrijvingen van onze oudgedienden.


In totaal worden er acht tot tien wedstrijden gespeeld in de periode van medio september tot eind januari, de helft uit en de andere helft thuis. De thuiswedstrijden worden op donderdagavond in de SAFARI-hal gespeeld van 20:30 tot 22:30/23:00.


In de NJC bestaan de volgende competities:
Gemengd team, alle spelonderdelen
Een gemengd team bestaat uit minimaal 2 heren en 2 dames (vanaf 16 jaar). Een wedstrijd bestaat uit 8 partijen: twee maal een herenenkel, twee maal een damesenkel, een herendubbel en een damesdubbel en twee maal een gemengd dubbel.


Herenteam
Een herenteam bestaat uit minimaal 4 heren en zij spelen 4 enkelpartijen en 4 dubbels. De kans dat een herenteam ook daadwerkelijk kan meedoen, hangt af van het aantal inschrijvingen bij de bond.


Gemengd team, alleen dubbelspelen
In deze competitie worden een Herendubbel, Damesdubbel en 4 Mixdubbels gespeeld, in totaal 6 partijen dus. Een ideale competitie voor mensen die liever geen enkelspel spelen!


Opgave per team is mogelijk, maar ook individueel en daarnaast kan je je als reserve aanmelden om in te vallen als een lid van een NJC-team een keer niet kan spelen. Met het oog op de indeling, die door de bond wordt geregeld, is het van belang dat een team uit gelijkwaardige spelers bestaat. Het moet niet zo zijn dat de ene speler iedere wedstrijd van de baan wordt geveegd of dat de ander dat met de tegenstander kan doen. Daar heb je geen plezier in en je leert er niets van. Ga dus op zoek naar spelers van je eigen niveau om een team samen te stellen. Voor het opgeven moet de volgorde overeenkomen met de speelsterkte, sterkste speler bovenaan.


Uiterste inschrijfdatum is 23 juli 2020. Kosten voor deelname (bondsbijdrage) zijn €41,00 per team, je krijgt hierover bericht na je inschrijving. Inschrijven kan via de contactpagina en hier kan je eventuele vragen kwijt.


Met vriendelijke groet,
Gerben van den Bosch
Recreantencompetitieleider OSM Badminton

Plaats je reactie onder dit bericht