image

We mogen weer naar binnen, nu nog uitvinden hoe!

2020-06-28: Nieuws van het Bestuur voor iedereen.

Vanaf 1 juli mag je van de overheid weer binnen sporten. We zijn bezig dat ook op te zetten.

Op 24 juni heeft de regering aangekondigd dat we weer binnen mogen sporten. Binnensportaccommodaties mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport. Het blijft daarbij belangrijk dat er zoveel mogelijk voor en na het sporten door en tot de deelnemers ouder dan 18 jaar anderhalve meter afstand wordt gehouden en dat de hygiƫnevoorschriften van het RIVM worden nageleefd.


De commissies binnen OSM Badminton zijn bezig om dat ook in de komende dagen te realiseren. Dat is nog niet zo eenvoudig als het klinkt, want:
1. Er is nog geen bevestiging dat Sportfondsen zijn zalen in Maarssen opent. Zij zijn op hun beurt weer afhankelijk van de gemeente en de veiligheidsregio;
2. Er is nog geen definitief badminton-protocol, zodat de regels waaraan de vereniging en de sporters moeten voldoen, ook niet bekend zijn. Het voorlopige badmintonprotocol is er wel, en telt 11 dichtgeschreven pagina's aan regels;
3. Er is sprake van een verplicht reserveringssysteem, maar dat is nog in maak (we kijken naar alternatieven);
4. Het is mogelijk dat er eerst een noodverordening van de gemeente nodig is.


Laat het duidelijk zijn: we starten zo snel mogelijk, maar worden nu tegengehouden door de omstandigheden. Volg onze site en check je mail voor het laatste nieuws.


Update 29 juni
De vereniging heeft zojuist deze brief van Sportfondsen ontvangen, die het eerste punt bevestigd:
Beste sportaanbieder,
Wij willen heel graag, net als sommigen van jullie, de sporthal openen a.s. woensdag. Zo heeft het kabinet toegestaan in de laatste persconferentie.
Om open te gaan moeten wij voldoen aan bepaalde protocollen, die richtlijnen geven waaraan de accommodatie moet voldoen om veilig open te kunnen. Het vervelende is dat die protocollen nog altijd niet bekend zijn. Er zijn nog teveel onduidelijkheden in de protocollen waardoor een veilige opening niet gegarandeerd kan worden.
Het laatste wat Sportfondsen en de gemeente Stichtse Vecht willen is dat de situatie niet goed bekend is en we niet veilig volgens de protocollen open kunnen. Ook wij vinden het vervelend dat dit nog veel onduidelijkheid geeft. Naar jullie en naar jullie leden.
Zodra wij meer duidelijkheid hebben en veilig open kunnen, vragen wij toestemming aan de veiligheidsregio en gemeente. Indien die akkoord zijn kunnen we open!
Jullie horen van ons, we houden contact.
Met vriendelijke groet,
P. (Patrick) Vergeer
Manager Sportfondsen Stichtse Vecht B.V.

Plaats je reactie onder dit bericht