image

Wat is Woosh! ?

2020-07-25: Nieuws van het Bestuur voor iedereen.

BNL heeft een nieuw app gelanceerd: Woosh! Daarmee kan je reserveren en registreren. Misschien gaat OSM er mee aan de slag in het nieuwe seizoen.

Nu de overheid regels stelt aan de binnensport, heeft Badminton Nederland het initiatief genomen om een app te ontwikkelen om de verenigingen te ondersteunen bij het reserveren en registreren van badminton. Sportunity heeft deze opdracht ingevuld met hun applicatie Woosh!


Waarom eigenlijk?
Het registreren is nodig, zodat mocht iemand ziek worden, de vereniging snel een lijst van contacten kan leveren. Het reserveren wordt geadviseerd om te voorkomen dat veel mensen langs de baan wachten op hun beurt en daarbij niet de anderhalve meter afstand kunnen houden.


Wat is Woosh! ?
Woosh! is een web-platform met apps op je mobiel. De vereniging kan hun hallen, banen en speeltijden opgeven. De leden kunnen een baan reserveren en zich registreren als ze gaan spelen. Woosh! kan nog wat meer dingen, maar dit is de essentie.


Wat gaat OSM met Woosh! doen?
Dat is een goede vraag! Kijken we naar de jeugd, dan is die al ingedeeld in trainingsgroepen. Reserveren en registreren hoeft niet, omdat we er vanuit mogen gaan dat kinderen in hun eigen trainingsgroep spelen. Alleen kinderen die buiten hun eigen groep spelen, moeten we goed registreren. We zijn er nog niet uit of dat met Woosh! moet, of dat we andere maatregelen treffen.


Bij de senioren geldt voor de trainingsgroepen (woensdag en vrijdag) hetzelfde. Zolang iedereen gewoon in zijn eigen groep traint is registratie en reserveren door een speler niet nodig. Blijft over: het vrij spelen. Daar is registreren nodig. Het reserveren wordt nog overwogen door de TC. De opzet in de Safarihal is ruim genoeg om wachtende spelers op anderhalve meter afstand te houden. De Fazentenkamphal en OVVO-hal hebben dat niet, maar daar kunnen we ruime wachtplekken creëren. Het voordeel van werken met een wachtplek is, dat de spelers gewoon kunnen komen en kijken tegen wie ze kunnen en willen spelen. Bij het reserveringsysteem Woosh! moet je vooraf al aangeven wie je mede- en tegenspelers zijn. Daarmee gaat het spontane element van vrij spelen verloren.

Voorlopige conclusie
Woosh! biedt een mooi en krachtig reservering- en registratiesysteem, maar onze manier van badminton aanbieden aan onze leden, geeft dat er geen grote behoefte is aan dit systeem. We kijken naar de opties die wel bruikbaar zijn.


Tenslotte
Het registreren is niet iets waar de vereniging enig belang bij heeft. De enige die echt belang heeft, is de speler zelf: mocht je ziek worden en een contactonderzoek nodig zijn, dan kan de vereniging je snel een lijst leveren. Mocht niet jij, maar iemand anders die ook tegelijkertijd met jou in de sporthal was, ziek worden, dán kunnen wij (of de GGD) je informeren, zodat je weet dat je een vergroot risico hebt gelopen.

Plaats je reactie onder dit bericht