image

Badmintonschool Utrecht van start

2020-08-16: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.

Geïnspireerd door enthousiaste badmintonspelers die op zoek zijn naar verbetering en meer uitdaging is het initiatief Badmintonschool Utrecht gestart.

Extra trainen
Badmintonschool Utrecht gaat trainingen verzorgen voor jeugdspelers die, aanvullend op de training bij de vereniging, extra willen trainen. Afhankelijk van de leeftijd en het instroomniveau zullen spelers/sters worden opgeleid, waarbij ontwikkeling centraal staat. Er zal worden getraind met veren shuttles. In het speelseizoen neemt de spelersgroep deel aan vier Junior Master toernooien waarbij de spelers zullen worden begeleid.


De aanpak van de trainingen is spelergericht. De individuele ontwikkelpunten vormen de basis van de trainingsopzet. Vanuit een positief coachende stijl wordt gewerkt aan het verbeteren van de badmintonvaardigheden. Tijdens de trainingen komen coördinatie, technische, tactische en mentale vaardigheden aan bod. Ook aspecten als spelanalyse, inzet, werkattitude, fysieke training, normen en waarden krijgen een plek in de opleiding.


De trainers
De trainingen worden verzorgd door dit trainersteam:
- Eric Martherus (trainer SL4, ALO, CIOS en trainer van diverse divisiespelers)
- Tiny Boeren (trainster SL3, voormalig trainster bij BOFF en nu trainster jeugdspelers)
- Celeste Greve (trainster SL2, 3e Divisiespeelster bij BC Amersfoort).


Wanneer, waar en hoeveel kost het?
De trainingen vinden plaats op maandagavond van 18.00-19.30 uur in de gymzaal van het Gerrit Rietveld College, Eykmanlaan 1200 in Utrecht. Deze locatie is goed bereikbaar vanaf de A27 en Noordelijke Randweg Utrecht de N230, Station Overvecht ligt op 10 minuten lopen.


Het voornemen is te starten op maandag 7 september 2020. Tot begin mei 2021 worden de trainingen gegeven. In totaal zijn er ongeveer 30 trainingsweken (planning). De kosten voor deelname bedragen €395,- per seizoen. Dit is inclusief de begeleiding tijdens de 4 toernooien en gebruik van veren shuttles.


Meedoen?
Met dit bericht is het initiatief gestart en dus nog volop in ontwikkeling. Er wordt gestart met een spelersgroep van 12 jeugdspelers. Bij uitbreiding en continuering zal de organisatie verder worden vormgegeven.


Meedoen? vul het inschrijfformulier in. Ben je geïnteresseerd in deelname aan deze training en heb je nog vragen?
Neem contact op met Andrea Grim.


We hopen dat dit aanbod tegemoet komt aan jouw belangstelling en dat je gaat deelnemen aan deze trainingen.


Met vriendelijke groet,
Namens de trainer/sters Eric, Tiny en Celeste,
Andrea Grim
Coördinator Badmintonschool Utrecht
badmintonschoolutrecht.nl

Plaats je reactie onder dit bericht