image

Jeugdactiviteiten - nu en straks

2020-08-07: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.

De JC heeft een samenvatting gemaakt van het afgelopen seizoen 2019-2020 en geeft een vooruitblik voor het seizoen 2020-2021.

Afgelopen seizoen
Het seizoen 2019-2020 heeft een bijzonder verloop gekregen. Goed begonnen met leuke interne toernooien als het Vriendjes- en vriendinnetjestoernooi, Sinterklaastoernooi en het Oliebollentoernooi. De deelname, het spelplezier en enthousiasme was groot. Competitiespelers hebben alle wedstrijden in de poule kunnen spelen. Vanwege de Corona-maatregelen konden de kampioensteams helaas niet het regionale en landelijke kampioenschap spelen. Ook grote evenementen van de vereniging zoals het Open Jeugdtoernooi, het OSM Jeugd-TEAM-toernooi en het clubkampioenschap konden niet worden gespeeld.


Op allerlei manieren was het een eigenaardige periode. Door de verruiming van de Corona-maatregelen kon er vanaf eind april buiten worden getraind. Met dank aan de atletiek- en hockeyvereniging waren er velden waar we terecht konden. Buitenbadminton: totaal anders dan in de hal. Het vroeg flink wat creativiteit van de trainers een goed programma voor de trainingen te maken. Al met al werden het trainingen in gevecht met de elementen. Vanaf begin juli konden we weer in de hal terecht. Fijn! Zo zonder wind. Met dank aan alle trainers kon het spelaanbod vanuit OSM worden uitgebreid tot 1 augustus.

Resultaten enquête 2019-2020
In maart is vanuit de JC een enquête verstuurd om terugkoppeling te krijgen op het aanbod van OSM. De enquête is naar 65 mailadressen verzonden. Er zijn 11 reacties van jeugdleden of ouders. Dus 17% respons. Van alle trainingsgroepen zijn er reacties binnengekomen. Vanwege de beperkte respons zijn harde conclusies niet te trekken. Uit de reacties heeft de JC de volgende aandachtspunten geformuleerd:
- Meer assistent-trainers zaterdagochtend
- Aantal trainingsmomenten vergroten
- Aanbod jonge spelers <8jaar aanpassen
- Instructie jonge/onervaren spelers aanpassen
- Meer aandacht voor strategieën
- Meer variatie in de trainingen, meer oefenvormen, spelvormen, loopoefeningen etc.
- Voortzetten positieve feedback
We gaan ons best doen hier invulling aan te geven. Onder de respondenten is een cadeaukaart verloot. De gelukkige is hierover inmiddels geïnformeerd.

Indeling trainingsgroepen
Komend seizoen heeft OSM 4 jeugdteams met 13 jeugdspelers. Daarnaast zullen 9 jeugdspelers uitkomen in de seniorencompetitie. Deze jeugdspelers gaan bij de senioren spelen en daardoor ontstaat er ruimte op het eerste trainingsuur van vrijdagavond. Een aantal kinderen van de zaterdagochtend wordt uitgenodigd om ook op de vrijdagavond te gaan trainen. Er zijn nieuwe groepsindelingen gemaakt.

Belangrijke data komend seizoen
Via de website is de jaaragenda van OSM te raadplegen en/of te downloaden. Hieronder kort een aantal belangrijke data.
- 2, 4 en 5 september eerste trainingen van het nieuwe seizoen
- 12 september Open ochtend: ken je iemand die belangstelling heeft? Nodig hem/haar uit!
- 3 oktober Vriendje en vriendinnetjes toernooi
- 14 november Clubkampioenschap 2020
- 6 maart OSM Open Jeugdtoernooi 2021
- 18 april OSM Jeugd-TEAM-toernooi 2021
- 29 mei Clubkampioenschap 2021

Zoals je ziet, er staat weer een hoop op het programma. We gaan er weer een mooi seizoen van maken. Als JC kunnen we wel hulp gebruiken. Afgelopen jaar was Mirjam regelmatig op de zaterdag in de hal om de JC te vertegenwoordigen. Haar kinderen gaan op de vrijdagavond spelen, dus zij zal niet meer in de hal aanwezig zijn. Het zou fijn zijn als iemand deze taak over kan nemen. Kunnen we op jou rekenen? We vernemen het graag.


Bij deze wensen wij iedereen een fijne vakantie. Tot begin september.


Met sportieve groet,
Jenny, Mirjam en Andrea
Jeugdcommissie OSM

Plaats je reactie onder dit bericht