image

Wie is de Corona-verantwoordelijke?

2020-09-27: Nieuws van het Bestuur voor iedereen.

De vereniging heeft vastgesteld wie de Corona-verantwoordelijke is.

Nu een tweede golf over Nederland gaat, hebben we als vereniging beter gekeken wie we als Corona-verantwoordelijken aanstellen.


Zo'n Corona-verantwoordelijke krijgt lastige vragen te verstouwen. Het begint al met: heeft een speler klachten, zoals hoesten of zelfs verkoudheid, dan moet hij die naar huis sturen. Niet leuk, maar het moet wel om anderen gezond te houden.


Met de competitie erbij komen er nog meer vragen. Zo hebben we bijvoorbeeld de regel dat je na het spelen naar huis gaat en zo min mogelijk gebruik maakt van kleedkamers en douches. Dus je mág wel douchen? Nou, als je nog lang moet reizen, neem dan even een douche, wel zo fris. Maar voor de rest: liever niet.


Ander voorbeeld: maar we kunnen toch wel even iets drinken na de wedstrijd? Dat is zo gezellig! Nou, dat kan dus niet. De kantine is te krap om met meerdere teams Corona-proof iets te drinken. En we zien dagelijks voorbeelden hoe makkelijk het is daar de 1,5-meter in de gezelligheid te vergeten.

En deze kwamen ook al voorbij: bij anderen mag dit (of dat) wel, dan mag het hier toch ook? En als ik het protocol van de bond lees, dan mag dit wel, dus bij ons toch ook? Elk verzoek klinkt vanuit het perspectief van een ander redelijk, maar waar gaat het nou echt om?


Welnu, het gaat hierom: als jij Corona krijgt, ben je de Sjaak. Je hebt een kans op ernstig ziek worden + je kan er dood aan gaan + je moet in quarantaine + je kan niet meer werken + je geliefden - en dat mag je breed interpreteren - lopen óók ineens een groot risico op hetzelfde. Daarom heeft de vereniging zo'n streng Corona-protocol. We willen vooral dat je gezond blijft en daarnaast op een verstandige manier bij ons kan badmintonnen.


We hebben aanvullend nog 's goed gekeken naar wie de Corona-verantwoordelijk is. We hebben op al onze activiteiten Corona-coördinatoren rondlopen om de Corona-verantwoordelijke te helpen. En die Corona-verantwoordelijke? Dat ben jij!

Plaats je reactie onder dit bericht