image

Nieuwe Corona-maatregelen

2020-09-29: Nieuws van het Bestuur voor iedereen.

Het bestuur heeft de Corona-maatregelen van 28 september doorgenomen en geconstateerd dat ons protocol daar al aan voldoet.

Ons Corona-protocol voldoet aan de maatregelen die het kabinet op 28 september heeft afgekondigd.


Een korte toelichting op twee onderdelen waar het bestuur extra naar heeft gekeken:
1. Het maximum van 30 personen in een binnenruimte.
De overheid heeft dit maximum ingesteld, maar daarbij sport uitgezonderd. Daarnaast blijven we in vrijwel al onze activiteiten onder dit getal.


2. Wanneer mag een ouder blijven kijken?
We staan geen publiek toe, maar wel teambegeleiding bij wedstrijden. De overheid geeft in haar voorbeelden aan dat iemand die een kind naar een thuiswedstrijd brengt, niet mag blijven kijken. In ons protocol geven wij ruimte aan beperkte begeleiding van teams. Het zal voorkomen dat daar een ouder bij zit, die niet toevallig zijn kind net naar de thuiswedstrijd heeft gebracht. Maar omdat dit expliciet onder teambegeleiding valt, mag hij/zij blijven kijken.


Samengevat: als we ons aan ons badminton-protocol houden, badmintonnen we op een veilige manier.


Reacties

Ronald Koenis reageerde op 1 oktober 2020 om 19:27 met:

Het dringend advies voor het dragen van mondkapjes, waartoe de regering op 30 september heeft besloten, is ook van toepassing op onze badmintonlocaties. Het bestuur kijkt naar wat dit betekent voor ons badminton, en is in afwachting van het precieze advies van de overheid dat aanstaande vrijdag 2 oktober om 18.00 uur in meer detail bekend wordt gemaakt.


Plaats je reactie onder dit bericht