Update 4 november: de clubkampioenschappen afgelast.

foto

05-11-20: Nieuws van het Bestuur voor iedereen.

Met de nieuwste aanscherpingen kunnen bijna alle activiteiten van OSM door door gaan, maar de clubkampioenschappen zijn afgelast.

Opnieuw zijn de maatregelen aangescherpt. Om met het goede nieuws te beginnen: veel kan doorgaan. Voor de volwassenen geldt nu wel dat zij niet meer van tegenstander mogen wisselen. Groepjes van 2 is de regel, dus je speelt de hele periode tegen dezelfde tegenstander.


Het slechte nieuws is dat het bestuur zojuist heeft besloten de geplande jeugdclubkampioenschappen aankomende zaterdag niet door te laten gaan. Ook de Ck voor senioren van 22 november gaan definitief niet door.


De recente aanscherping van de Corona-regels laten weliswaar mogelijkheden open om voor de jeugd iets te organiseren. Het hangt ervan af hoe je termen als trainingswedstrijden en evenement wilt interpreteren en in hoeverre dat dan geldt voor de jeugd. Maar het bestuur heeft ook gekeken naar de omstandigheden en die zijn nu zo dat iedereen stappen terug moet doen om Corona en de zorg die dat meebrengt, het hoofd te bieden. Het bestuur wil niet dat haar leden, en in dit geval ook niet de ouders van jeugdleden, een hoger risico lopen dan nodig. Deze optelsom maakt, dat het nu niet de tijd is om het feest van het badminton, dat de clubkampioenschappen zouden moeten zijn, te vieren.


We vinden het erg jammer dat het JCK op dit moment niet door kan gaan. Niet alleen voor de jeugdspelers, maar ook voor iedereen die al intensief met de voorbereiding bezig was.


De verscherpte maatregelen zijn afgekondigd voor een periode van twee weken. Dat betekent ook dat er een kans is op versoepeling en verbetering van de omstandigheden. Zondag 29 november is een laatste optie om de jeugdclubkampioenschappen 2020 te organiseren. We hopen dat de inzet die iedereen levert, ertoe zal leiden dat de Corona-situatie snel verbetert en de JCK 2020 op die 29e november alsnog te houden zijn.


JC, TC en Bestuur


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.