Clinics op de Koningsspelen

foto

02-05-21: Nieuws van de Jeugdcommissie voor iedereen.

Op de Koningsspelen hebben de jeugdtrainers en assistenten clinics van 1 uur gegeven aan de groepen 5 tot en met 8 van basisschool de Catharijnepoort uit Utrecht.

Op twee vestigingen van basisschool de Catharijnepoort in Utrecht hebben Jenny Fleuren met Geert-Jan Fluitman en Andrea Grim met Jaron Klerks, geassisteerd door Jits Karczewski en Sverre Dalhuisen badminton-clinics in het kader van de Koningsspelen verzorgd voor zo’n 120 kinderen uit de groepen 5 t/m 8.


Jits en Sverre toonden het verschil tussen gezelligheidsbadminton en wedstrijdbadminton. Bij gezelligheidsbadminton is het de bedoeling zo vaak mogelijk over te slaan. Bij wedstijdbadminton is het juist de bedoeling daar te slaan waar de ander niét staat. Door snelle passen te maken, hard of juist zacht te slaan, hoog of juist laag en slim te spelen wisten ze het de ander moeilijk te maken. De vele ooh’s en aah’s maakten duidelijk dat de kinderen dit wel mooi vonden.


Tijdens de les konden de kinderen specifieke badmintonpassen en slagen oefenen. Met diverse oefeningen als individueel hooghouden, aangooien en terugslaan, overspelen en serveren konden de kinderen zelf oefenen met badminton. De clinic sloot af met het slaan tegen ballonnen.

Het was voor de kinderen zeer leerzaam om van ervaren badmintonners te horen hoe ze moeten badmintonnen, daarnaast waren de demonstraties inspirerend en zaten veel kinderen vol bewondering te kijken. Van de groepsleerkrachten hoorden we dat veel kinderen het badmintonnen toch wel het allerleukste vonden van de dag. Dat is een mooi compliment aan de trainers van OSM Badminton!

Hartelijk dank namens het team van KBS de Catharijnepoort!

Rody Bakker
Vakdocent Lichamelijke Opvoeding


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.