Slotavond was top

foto

26-07-21: Nieuws van de Technische commissie voor senioren.

Afgelopen maandag sloten we het seizoen voor de OVVO-hal af met een gezellige toss-avond. Een vuurdoop voor de online tosstoernooiplanner.

Nu we weer mogen dubbelen in grotere groepen, was het ook mogelijk om op de laatste maandag van het seizoen een tossavond te organiseren.


Voorheen husselden we wat labels, maar dat kan beter. Op deze tossavond gebruikten we voor het eerst de online TossToernooiPlanner: een planner specifiek voor dit soort toss-avondjes, waarbij mensen die wat later komen, toch meteen mee kunnen spelen. De planner maakt een schema, waarbij je steeds andere medespelers en zo mogelijk andere tegenstanders hebt. Het is de online variant van de TossToernooiPlanner-excel. De online TossToernooiPlanner is veel beter in het plannen, en kan bv. goed rekening houden met sterkteverschillen. En dat leidde, ook op deze tossavond, tot evenwichtige en vooral leuke partijtjes. En precies daarvoor waren de deelnemers gekomen.


Omdat de organisator Ronald Koenis zelf ook mee wilde spelen, werd het een doe-het-zelf-toernooi: na afloop van de ronde konden alle deelnemers zelf op het schema nakijken met en tegen wie zij de volgende ronde moesten spelen. En een ronde eindigde zodra 1 koppel de dertig punten had bereikt, zodat er ook niemand nodig was om de tijd bij te houden.


Het werkte uitstekend. Ook mensen die wat later aan kwamen waaien, konden meteen meedoen. De TossToernooiPlanner maakte direct een nieuw speelschema, nog voordat ze hun schoenen aanhadden.


Na deze geslaagde vuurdoop, nodigde de vereniging de deelnemers uit voor een drankje in de kantine. Het bleef nog lang onrustig in de OVVO-hal...


NB: op de donderdag gaan de speelavonden in augustus door, we noemden het een slotavond, omdat de maandag wel stopt!


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.