Drie badmintonclinics bij SOM Zomerspelen 2021

foto

11-08-21: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.

Meer dan 100 kinderen bezochten onze clinics bij de Zomerspelen 2021, georganiseerd door SOM.

De BSO Sport Opvang Maarssen (SOM) organiseert in de zomervakantie op elke woensdag een sportochtend in het kader van de Zomerspelen 2021. Op drie dagen gaven Sandra van Rooijen, Geert-Jan Fluitman en Ronald Koenis namens OSM clinics aan meer dan 100 kinderen.


Gelukkig kwamen niet alle kinderen tegelijk, maar het waren steeds groepen van 15 tot 25 kinderen. De clinic startte al bij het verzamelpunt op de atletiekbaan. Als een Rattenvanger van Hamelen lokten onze trainers de kinderen mee naar de sporthal, tussendoor al volop bezig met een warming-up in de vorm van allerlei badminton-pasjes en sprint-spelletjes.


In de zaal liep de warmingup nog even daar, en toen alle kinderen er waren, gaven onze trainers een mini-demonstratie badminton, terwijl ze zichzelf voorstelden. Daarna ging de groep in twee├źn: kleintjes en groters. Sandra en Ronald namen de kleintjes onder hun hoede. Ronald heeft voor deze leeftijd een toegesneden bad-MINI-ton programma gemaakt. Een pallet aan allerlei spelletjes en oefeningen voor de allerkleinsten die niet altijd een shuttle met een racket kunnen terugslaan. Door elke keer weer andere spelletjes te kiezen werd het ook voor de clinicgevers een leuke bedoening.


Geert-Jan nam de 8-plussers onder zijn hoede. Hij draaide een programma met onderdelen uit onze jeugd-clinic: Hooghouden in allerlei varianten tot aan het plafond. Daarna gingen de kinderen naar elkaar overslaan. Eerst twee aan twee en later in een treintje tegen treintje met een net ertussen. Beide groepen eindigden - hoe kan het anders - met het altijd populaire slaan tegen ballonnen. Dit kan elk kind en het is gewoon heel erg leuk om te doen.


De cooling-down was weer een optocht, nu van de zaal terug naar de atletiekbaan met huppeltjes en loopjes die ook goed pasten in The ministry of Silly Walks. Op de atletiekbaan wachtte een verfrissing en kreeg iedereen een flyer van het Zomerbadminton mee.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.