Versoepelingen in de competitie

foto

05-11-21: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Belangrijk voor het verdere verloop van de competitie is dat zoveel mogelijk wedstrijden doorgaan. Om verenigingen hierbij te ondersteunen verruimt de bond de regels.

Bron: Badminton Nederland.


Het gevolg van de nieuwe maatregelen kan zijn dat er wedstrijden die in de komende weken gepland staan, niet door kunnen gaan vanwege een tekort aan spelers. Daarom verruimt de bond de regels op de volgende twee punten:


Invalregeling
In de Uitvoeringsregeling staat nu beschreven dat een speler in één competitieweek één keer mag invallen in een ander team. Om het voor verenigingen makkelijker te maken om invallers te vinden, kan het aantal van 1x invalbeurt per speelronde worden losgelaten. Door een speler meerdere malen te laten invallen in een speelweek wordt de mogelijkheid om een invaller te vinden groter. Dit geldt voor de rest van het competitieseizoen 2021/2022. De overige regels blijven wel bestaan. Het is dus niet mogelijk om een speler in te laten vallen in een lagere Divisie of met een hogere invalranking.


Versoepeling verplaatsen van wedstrijden
Mocht het niet lukken om de wedstrijden door te laten gaan met invallers, dan is er de mogelijkheid om de wedstrijd te verzetten. In aanvulling op de eerdere melding in het CWI is het tot en met 21 november mogelijk om wedstrijden ook naar januari 2022 te verplaatsten. Na de persconferentie van 12 november zullen op basis van de nieuwe informatie een besluit nemen over de periode na 21 november.


Als zoiets in jouw team speelt, neem altijd contact op met de competitie-contactpersoon:
- jeugdcompetitie: Mirjam Limbeek-Biezepol
- seniorencompetitie: Martijn Koenis
- najaarscompetitie: Gerben van den Bosch


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.