Eva en Jits Jeugdclubkampioenen 2021

foto

07-11-21: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.

Op zaterdag 6 november zijn de jeugdclubkampioenschappen in sporthal Loevenhout in Utrecht gespeeld. Na veel spannende wedstrijden werden Eva en Jits de jeugdclubkampioenen van 2021.

OSM Badminton organiseerde op zaterdag 6 november de Jeugdclubkampioenschappen 2021. Door de lockdown-maatregelen was het kampioenschap van mei 2021 verplaatst naar november.


In de week voor het kampioenschap bleek dat er een dubbelboeking voor de sporthal Safari was. De doorgang van het evenement stond even op het spel. Door heel snel schakelen van de Jeugdcommissie kon het alsnog doorgaan. Voor het eerst in de geschiedenis van OSM werden de clubkampioenschappen gehouden buiten Maarssen: in de Sporthal Loevenhout in Utrecht was een vervangende ruimte gevonden. Bij het opzetten van de banen moest iedereen even helpen, maar het lukte. En om 12:30 ging het kampioenschap van start.

In zeven categorieën van het enkel- en dubbelspel hebben de jeugdleden van OSM gestreden voor wat ze waard waren. Binnen de categorieën zijn diverse gelijkwaardige teams gemaakt die de wedstrijden tegen elkaar speelden. Dit werden leuke partijen die vaak in een driesetter zijn geëindigd.

Sommige kinderen speelden in twee categorieën: hun eigen categorie en een categorie hoger, zodat zij ervaring konden opdoen met het spelen tegen sterkere spelers.

In de categorie met de minst ervaren kinderen, de Enkel-7 was Jake den Doop de winnaar na het spelen van spannende wedstrijden met heel veel driesetters. Dakshita Goyat was de verrassing van het toernooi. Zij was de winnaar in haar eigen groep Enkel-6 én in de hogere groep Enkel-5.

In de groep Enkel-4 waren twee poules. De poulewinnaars Eva Veenhof en Tristan Koetsier speelden de finale. Tristan werd na opnieuw een driesetter de winnaar. Eva Veenhof was het beste meisje, zij speelde de meisjes-finale om het clubkampioenschap. In groep Enkel-3 speelden de recreatief spelende kinderen van de zaterdagochtend trainingsgroep. Sarah Veenhof was de winnaar in deze groep en ging dus ook door naar die finale. De finalewedstrijd voor meisjes werd dus een strijd tussen de zussen Sarah en Eva Veenhof. Eva won de finale is daarmee Jeugdclubkampioene 2021.

In de groepen Enkel-2 en Enkel-1 speelden alleen jongens. Gjert Dalhuisen was met overtuiging de winnaar van de Enkel-2. In de groep Enkel-1 zaten de meest ervaren jeugdspelers van OSM. Jits Karczewski wist alle partijen te winnen en is daarmee Jeugdclubkampioen 2021.

Andere kampioenen waren: Anjali Chitre, Elisa Been, Ivo de Jong, Joep Heusinkveld, Mattéo Cani, Max van Royen, Ray Xiao, Ryan Lancee en Thomas van der Meer. Alle uitslagen staan op toernooi.nl en met dank aan Sverre Dalhuisen hebben we foto's.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.