Inschrijven VJC 2022

foto

23-11-21: Nieuws van de Technische commissie voor senioren.

Je kunt je opgeven voor de VoorJaarsCompetitie tot 30 november

Beste OSM'ers,


Misschien een beetje kort dag, maar de communicatie met de bond liep wat stroef...
De Voorjaarscompetitie gaat vanaf februari 2022 van start. Men kan zich opgeven voor deze competitie tot en met 30 november.


De VJC is een recreanten-competitie en met name voor beginners een uitstekende gelegenheid om wat uitgebreider met badminton kennis te maken. Door eens tegen andere verenigingen te spelen doe je enorm veel ervaring op. Uiteraard verwacht ik ook weer de inschrijvingen van onze oudgedienden.


In totaal worden er acht tot tien wedstrijden gespeeld in de periode van februari tot medio mei 2022, de helft uit en de andere helft thuis. De thuiswedstrijden worden op donderdagavond in de MFA Safari gespeeld van 20:30 tot 22:30/23:30.


Een gemengd team bestaat uit minimaal 2 heren en 2 dames (vanaf 16 jaar). Een wedstrijd bestaat uit 8 partijen: twee maal een herenenkel, twee maal een damesenkel, een herendubbel en een damesdubbel en twee maal een gemengd dubbel.
Een herenteam bestaat uit minimaal 4 heren en zij spelen 4 enkelpartijen en 4 dubbels. De kans dat een herenteam ook daadwerkelijk kan meedoen, hangt af van het aantal inschrijvingen bij de bond.


Ook komend seizoen is er de dubbelspelcompetitie. In deze competitie worden een herendubbel, damesdubbel en 4 gemengd dubbels gespeeld, in totaal 6 partijen dus. Een ideale competitie voor mensen die liever geen enkelspel spelen!


Opgave per team is mogelijk, maar ook individueel en daarnaast kan je je als reserve aanmelden om in te vallen als een lid van een VJC-team een keer niet kan spelen. Met het oog op de indeling, die door de bond wordt geregeld, is het van belang dat een team uit gelijkwaardige spelers bestaat. Het moet niet zo zijn dat de ene speler iedere wedstrijd van de baan wordt geveegd of dat de ander dat met de tegenstander kan doen. Daar heb je geen plezier in en je leert er niets van. Ga dus op zoek naar spelers van je eigen niveau om een team samen te stellen. Voor het opgeven moet de volgorde overeenkomen met de speelsterkte, sterkste speler bovenaan.


Uiterste inschrijfdatum is 30 november. Kosten voor deelname (bondsbijdrage) zijn €44,00 per team, je krijgt hierover bericht na je inschrijving. Inschrijvingen graag per e-mail.
Heb je nog vragen? Spreek me aan in de zaal of gebruik de contactpagina.


Met vriendelijke groet,
Gerben van den Bosch
Recreantencompetitieleider OSM Badminton


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.