20-03-22: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.
21-03-22: 1 Reactie

Eindelijk, na drie jaar wachten, kon de jeugd volop genieten van badmintonnen op het zesde OSM Open Jeugdtoernooi!

We stonden twee keer eerder klaar, maar moesten het twee keer afgelasten. Maar dit jaar kon het dan eindelijk: het OSM Open Jeugdtoernooi ging los! Het was nog wel spannend, want tijdens de lockdowns liepen de inschrijvingen niet hard. Maar met elke versoepeling schreven steeds meer kinderen zich in, zodat uiteindelijk meer dan 100 deelnemers de hal instroomden!

De kinderen kwamen uit het hele land en konden strijden in verschillende leeftijdscategorieën en onderdelen om de bekers. Het werd een lange wedstrijddag van meer dan 12 uur badminton. De sfeer was bijna uitgelaten, iedereen was enthousiast en had er na al die tijd weer zin in. Ook aan begeleiding geen gebrek, een klein leger aan vrijwilligers hielp en altijd was er wel iemand bereid om een wedstrijd te tellen of te coachen.

Met zo'n groot deelnemersveld kon niet iedereen van OSM Badminton winnen, maar wel deze jeugdleden:
- Eva Veenhof won in de meisjesdubbel onder 13 jaar, met gelegenheidspartner Krutika Dandekar. In het enkelspel werd ze tweede.
- Tristan Koetsier was de beste in de jongensenkel onder 13 jaar. Hij won de finale van Joep Heusinkveld. Met z'n tweeën werden ze tweede bij de jongensdubbel.
- Gjert Dalhuisen won het jongensenkel onder 15 jaar en samen met Mees Heusinkveld, die tweede werd in dezelfde categorie, wisten de jongens samen ook dubbel onder 15 jaar te winnen.
Voor de anderen gold: jammer dat je niet hebt gewonnen, maar je weet nu wel waar je op moet trainen.

Kortom: het was een mooi geslaagd toernooi. Alle uitslagen vind je op toernooi.nl en de foto's vind je in dit fotoalbum.

We kijken nu al uit naar een volgende editie en zien iedereen graag weer terug op het toernooi in 2023!