Uun benoemd tot erelid

foto

30-04-22: Nieuws van het Bestuur voor iedereen.

Uun nam vrijdag 29 april afscheid als hoofdtrainer van OSM. Het bestuur heeft hem benoemd tot erelid.

Op de laatste competitietrainingsavond van het seizoen nam Uun Santosa afscheid als hoofdtrainer van OSM Badminton. Eerst werden de competitiespelers van het afgelopen seizoen nog in het zonnetje gezet. Daarna nam Ronald Koenis het woord om het tijdperk Santosa toe te lichten. Hij eindigde met een speciaal cadeau: een ingelijst clubshirt met daarop de titel ERELID. Daarmee werd de benoeming van Uun tot Erelid van OSM Badminton officieel. Er was een spandoek, een Indonesisch dinerbon en natuurlijk een bos bloemen voor de pensionado. We wensen hem alle goeds en veel badmintonplezier in Indonesië!

Het bestuur.


(Er zijn meer foto's gemaakt, die volgen later.)

De toespraak: Tijdperk Santosa
Lang, heel lang geleden was ik de razende reporter voor het krantje van OSM. In de editie van het najaar 1998 schreef ik over een nieuwe aanwinst: toptrainer Uun Santosa gaat OSM trainen. Uun, je had toen al een indrukwekkende palmares: meervoudig Nederlands kampioen zowel in het enkel- als het dubbelspel; 10 jaar zat je in de nationale selectie en je was de trainer van Nederlands record-houdend kampioen Dicky Palyama. En deze man ging op de woensdag en vrijdag onze competitiespelers trainen.

Dat laatste is in al die tijd niet veranderd: 24 seizoenen lang heb je ons getraind op die woensdagen en vrijdagen. Maar ondertussen groeide jouw palmares, je lijst van prestaties, wel steeds verder door: toernooien won je met je dubbelmaatje Andy Tan. Je werd gevreesd op de veteranen kampioenschappen, waar je ook nog 's uitkwam in een jongere leeftijdscategorie omdat je de uitdaging zocht. Je werd vaak Nederlands kampioen én zelfs Europees kampioen én in 2015 ook nog ’s Wereldkampioen!

Je bent beroemd en berucht om je spelinzicht en je techniek op de baan. Ik heb mensen gesproken die je er om vreesden, maar ook mensen die trots waren om een keer tegenover je mogen spelen op de badmintonbaan.

Maar voor OSM bleef je keurig op woensdag en vrijdag die trainingen geven. Even wat cijfers:
- 24 seizoenen onafgebroken trainingen gegeven, 30 tot 35 trainingsweken per jaar. Bij elkaar zo’n 1600 trainingen aan pak ‘m beet 400 spelers.
- 60 keer werd onder jouw begeleiding een team kampioen. Het eerste team had al bekende namen: Niels Eijkelkamp, Gerard en Ronald Kieft en Sandor Musto.
- 20 keer wist ook team ook regionaal kampioen te worden.
- en daarvan kwamen vijf teams tot een zilveren medaille op het NK voor teams.

Je was de motor achter onze succesvolste spelers, ik noem er drie:
1. Sandra van Rooijen: speelde internationaal toernooien,
2. Yannic Smeets: speelt nog steeds in de eredivisie bij Smashing,
3. Kirsten van der Valk: winnaar van de Junior Master en ze won met BCA de eredivisie.

Je was ook mijn praktijkbegeleider in mijn eigen trainersopleiding en gaf me de kans te ruiken aan het trainerschap. Wat je overbracht was je passie voor de ontwikkeling van kinderen die zich willen inzetten en die help je om steeds beter te worden. Soms zelfs met privé-trainingen die je dan op de maandagen er nog even bij deed. Een oprecht gepassioneerde trainer pur sang.

We zijn hier bij elkaar, omdat je officieel met pensioen gaat en dat combineert met een nieuwe toekomst in je geboorteland Indonesië. Daar startte je ooit met het badminton en het is goed dat je daarnaartoe gaat, kunnen ze nog wat badmintontechniek opsteken.

Vandaag nemen we afscheid van je als onze hoofdtrainer, maar we vertrouwen erop dat je nog af en toe terugkeert op onze trainingsbaan om weer nieuwe spelers de finesses van het badminton bij te leren!


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.