Mahi en Jits jeugdclubkampioenen bij OSM Badminton

foto

29-05-22: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.

OSM Badminton organiseerde op zaterdag 28 mei de OSM Jeugdclubkampioenschappen 2022 met 2 bekende winnaars.

Het was weer als vanouds, een kampioenschap zonder Corona beperkingen. Het was een bijzonder sportief en gezellig evenement. Na de prijsuitreiking werd gezamenlijk afgesloten met het eten van een bijzonder cakeje.

In 10 categorieën van het enkel- en dubbelspel hebben de jeugdleden van OSM gestreden voor wat ze waard waren. In de Enkel 2, 4 en 5 werden de kinderen verdeeld in twee poules. Door het spelen van een kruisfinale, waarbij de winnaar van poule A speelt tegen de nummer 2 van poule B is bepaald welke kinderen de finale konden spelen. In de dubbel categorieën zijn gelijkwaardige teams gemaakt, met een sterke en minder sterke spelers. Dit werden leuke partijen die vaak in een drie-setter zijn geëindigd.
De categorieën Enkel waren redelijk gelijkwaardig ingedeeld, zodat er veel leuke en spannende wedstrijden werden gespeeld.


In de categorie met de minst ervaren kinderen, Enkel 5 was Chris Blaasse de winnaar na het spelen van spannende wedstrijden met hoge set standen en een driesetter. Yash Balkaran werd de winnaar in de Enkel 4. In de poules heeft hij met overtuiging van zijn tegenstanders gewonnen.


In groep Enkel 3 ging de beker naar Tristan Koetsier. Sarah Veenhof was wederom de winnaar van de recreatief spelende jeugd uit de 2e groep van Geert-Jan. In de Enkel 2 won zij de finale van Mattéo Cani.


In de groep Enkel 1 zaten de meest ervaren jeugdspelers van OSM. Jits Karczewski wist alle partijen te winnen en is daarmee Jeugdclubkampioen 2022. Dat was zijn derde titel op rij!


Mahi Goyat speelde ook mee in de Enkel 1 en werd 3e in die categorie. Daarnaast speelde ze voor de titel in de meisjesenkel-categorie. Met overtuiging (ze kreeg in totaal maar 19 punten tegen) won zij van al haar tegenstanders en werd daarmee voor de tweede keer in haar carrière Jeugdclubkampioene 2022.


Alle uitslagen staan op toernooi.nl en met dank aan Shirley Klerks hebben we een fotoalbum.




Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.