Jeugdclubkampioenen bij OSM Badminton

foto

14-05-23: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.

OSM Badminton organiseerde op zaterdag 13 mei haar Jeugdclubkampioenschappen 2023. Kim en Gjert zijn de nieuwe Jeugdclubkampioenen.

Strijdlust, doorzettingsvermogen, samenspel en plezier, het was allemaal aanwezig tijdens de jeugdclubkampioenschappen van OSM Badminton. Ruim veertig kinderen lieten zich van hun allerbeste kant zien. Verdeeld over 12 groepen werden enkel- en dubbelpartijen gespeeld. In de dubbelcombinaties speelden meer met minder ervaren samen tegen gelijkwaardige teams. Dit leidde tot lange partijen met veel punten en soms gelijkspel.

Bij de meisjes streden Kim van Houten en Eva Veenhof om de felbegeerde titel. Kim ging er met de winst vandoor en is Jeugdclubkampioene 2023. De jongens speelden in een poule. Mees Heusinkveld veroverde de tweede plaats. Maar Gjert Dalhuisen was het sterkst, hij won alle partijen en is de Jeugdclubkampioen 2023.

De ouders, jeugdcommissie en trainers hebben genoten van de enthousiaste en sportieve inzet van alle deelnemers. Van leden die net bij de vereniging zijn tot kinderen die al meerdere jaren badmintonnen deden mee. In dit gevarieerde gezelschap zijn acht groepen gemaakt zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau kon spelen. Alle uitslagen staan op toernooi.nl.

De winnaars waren:
Groep 1: Gjert Dalhuisen
Groep 2: Yash Balkaran
Groep 3: Anish Chitre
Groep 4: Erik de Jong
Groep 5: Margarita Dmitrieva
Groep 6: Gijs Beljaars
Groep 7: Neelesh Arikati
Groep 8: Ivan Tang

In de dubbelpartijen kwam het samenspel mooi tot zijn recht. De organisatie had gelijkwaardige koppels samengesteld. Dit leidde tot evenwichtige wedstrijden waarbij ieder koppel punten kon maken en zicht op winst bleef houden. Hier waren de winnaars:
Groep 1: Ryan Miltenburg + Eva Veenhof
Groep 2: Anjali Chitre + Ray Xiao
Groep 3: Aditri Punyakoti + Thomas van der Meer
Groep 4: Neeraj Arikati + Maxwell Kesuma

Het toernooi verliep redelijk volgens planning. Rond 12:00 was er een moment om wat spelers in het zonnetje te zetten. Allereerst de deelnemers: iedereen ontving de medaille. Daarna werd het competitieteam OSM-J3, bestaande uit Eva Veenhof, Ivo de Jong en Joep Heusinkveld gehuldigd voor hun winst in de competitie.

Ondanks dit intermezzo konden we keurig op tijd om 16:00 de hal verlaten. Een pluim voor de organisatie én alle ouders die tijdens deze kampioenschappen hebben geholpen bij het tellen en uitleggen van de regels. Zonder jullie was het niet zo vlotjes gelopen.

De foto's staan ook op de site.

Tot een volgende editie,
De jeugdcommissie


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.