image

Verslag door Charmain

2009-09-13: Nieuws van de Redactiecommissie voor jeugd.

Hallo, ik ben Charmain Klerks en ik heb meegedaan aan de Warming-Up toernooi in Houten op 12 september jl. Ik vond het erg leuk en ik heb echt genoten. Ik heb aan 2 onderdelen meegedaan. De enkel en de mix heb ik samengespeeld met Gilles de Kock.

De eerste wedstrijd die ik moest spelen was tegen Isabella Baumgartner. Ik zag er in het begin wel een beetje tegenop. Ik was nog niet helemaal in vorm toen ik tegen haar moest spelen. Het spel liep uiteindelijk heel goed en ik won met gemak van haar met 21-13 en 21-14.


De tweede wedstrijd moest ik tegen Melinda Visser. Zij was een hele gemakkelijke tegenstander en ik heb dan ook met 21-4 en 21-4 gewonnen.


De derde wedstrijd was een mix met Gilles de Kock. Onze tegenstanders waren Steven Levelt en Kim van den Handel. Zij zijn ook van OSM. Na een korte strijd hadden wij met 21-14 en 21-13 gewonnen. Ik vond dat zij het heel goed hadden gedaan, vooral omdat dit voor hun de eerste keer was, dat ze samen speelden.


De vierde wedstrijd was weer een mix met Gilles, tegen Merlijn Monfils en Renske Ransdorp. Deze wedstrijd verliep heel gemakkelijk en we wonnen dan ook met 21-9 en 21-10.


In de halve finale moest ik tegen Britt Verkerk. Zenuwen gierden door mijn lichaam. Zij was sterk maar dankzij mijn “coach” (Jan Nijkamp) heb ik alles uit de kast kunnen halen en ik won dan ook met 21-16 en 21-10. Ik mocht door naar de finale.


Mijn tegenstander in de finale was Amber Bargerbos. Zij is mijn speelmaatje en vriendin en dat maakt het ook weer erg spannend. Bij de laatste clubkampioenschappen stonden we ook in de finale tegenover elkaar. Na een zware wedstrijd won zij toen uiteindelijk de finale en ik was nu erg benieuwd/zenuwachtig wie er nu zou gaan winnen. De spanning was te snijden. We waren beiden heel erg nerveus en zenuwachtig voor de wedstrijd. Onze teamgenootjes en de ouders keken heel gespannen naar onze wedstrijd. We hadden ook een teller dus we hoefden niet zelf te tellen. Dat vond ik erg fijn. Meestal krijg ik ergens pijn maar nu niet. De eerste set had ik makkelijk gewonnen met 21-10. De tweede set was moeilijker. Ze werd sterker maar ik heb toch van haar kunnen winnen met 21-15. Ik was reuze blij.


Hierna moesten Gilles en ik tegen Cyril de Kock en Amber Bargerbos. Dit was een beslissende wedstrijd. We hadden samen 2x gewonnen. Degene die deze wedstrijd zou winnen zou de winnaar zijn van de poule en tevens de winnaar van de mix onder de 13. Het was een hele spannende wedstrijd. De eerste set wonnen we met 21-13 met gemak. De tweede set ging de stand gelijk op. In het begin stonden wij voor. Op een gegeven moment maakte zij meer punten en haalde ons in en wonnen uiteindelijk deze set met 17-21. De moed zonk in onze schoenen, maar we werden goed aangemoedigd door mijn moeder, dus we begonnen met goede moed aan onze derde set.


Ook nu weer ging het spel gelijk op. Het scheelde telkens 1 tot 2 punten. Het begon goed, totdat er op een gegeven moment fouten werden gemaakt. Aan onze kant maar ook bij de tegenstanders, werd het net regelmatig geraakt en de shuttles uitgeslagen. Gilles zag het bijna niet meer zitten en zag ons al verliezen, maar door hem aan te moedigen en doordat hij mij aanmoedigde ging het beter en we wonnen dan deze laatste en derde set met 21-19.


Dit verslag is gemaakt door Charmain Klerks en mijn moeder.Reacties

Janke Scharff reageerde op 14 september 2009 om 12:35 met:

Leuk verslag Charmain (en Shirley).
Het was een lange maar leuke dag. Geen wonder dat je gewonnen hebt, met die heerlijke broodjes gezond die je moeder altijd voor je maakt ;-D


Plaats je reactie onder dit bericht